SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Nyheder
  • Kalender
  • Om os
  • Kontakt
  • Sitemap
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Madskoler

Madskoler er maddannelse, madkultur og madeksperimenter.

En madskole er mere end et produktionskøkken og mere end en madordning. Det er en skole, hvor maden er en integreret del af skolens hverdag, pædagogik og organisering.

Ni skoler i Københavns Kommune er madskoler. På hver deres måde giver de maden en central placering og betydning i skolens hverdag.  Læs mere om skolerne her.

Formålet med madskolerne er at skabe diversitet og forskellighed inden for skolemaden i København. På madskolerne skal der skabes optimale muligheder for kulinariske udfoldelser og for dannelse af ny madkultur. Skolerne er også tænkt som levende madlaboratorier, som resten af kommunens skoler kan hente viden fra.

Madskoler fremstiller mad i eget produktionskøkken og har i det hele taget mad, maddannelse og sundhed som en central og integreret del af deres hverdag og af skolens profil udadtil.

Se en kort film om Madskolen Amager Fælled Skole:

 

Vidste du at...

- Der går omkring 3000 elever på byens madskoler, hvor omkring 2000 får daglige måltider fra madskolekøkkenerne


- Madskolerne står for 30% af Københavns 6500 daglige skolemadsmåltider


- Madskolernes indkøb er i dag samlet set 87% økologiske

- På madskolerne er eleverne med i køkkenet

- Madskolerne laver mad fra bunden af friske råvarer

- På madskolerne samarbejder kokke og lærere om at varetage faget madkundskab

- Forældre kan søge om kommunalt tilskud til måltiderne på madskolerne


- Alle nye skoler i København bliver bygget som madskoler

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109