SkipNavigation


ServiceNavigation

  • Om os
  • Nyheder
  • Kalender
  • Kontakt
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • English
  • Print
  • add this

Madskoler

En madskole er mere end et produktionskøkken og mere end en madordning. Det er en skole, hvor maden er en integreret del af skolens hverdag, pædagogik og organisering.

I Københavns Kommune er der 12 madskoler med cirka 4.500 elever, der dagligt har glæde af, at maden og måltiderne har optimale rammer for både læring og næring.

Madskolerne fremstiller mad i eget produktionskøkken og har i det hele taget mad, maddannelse og sundhed som en central og integreret del af deres hverdag og af skolens profil udadtil.

Formålet med madskolerne er, at skabe diversitet og forskellighed inden for skolemaden i København. På madskolerne skal der skabes optimale muligheder for kulinariske udfoldelser og for dannelse af ny madkultur. Skolerne er også tænkt som levende madlaboratorier, som resten af kommunens skoler kan hente viden fra.

Maddannelse på skoleskemaet
Amager Fælled Skole er en af de 12 københavnske madskoler. Vi har lavet en kort film om hverdagen på en madskole.

 

Vidste du at...

  • Der går omkring 4.500 elever på byens madskoler, hvor cirka 52-79% af eleverne spiser deres frokost dagligt.

  • 94%  - så højt er madskolernes samlede økologiprocent

  • Eleverne hjælper med at lave maden, der tilberedes fra bunden af friske råvarer

  • Madkundskabs varetages af skolens kokke og lærere

  • Forældre kan søge om kommunalt tilskud til måltiderne på madskolerne

  • Alle nye skoler i København bliver bygget som madskoler

Vil du vide mere?
Dea_Folden

Dea Folden
Programleder, skolemad & børnemad
Direkte tlf: 22 14 72 79
dea@kbhmadhus.dk
Download visitkort

  • Københavns Madhus
  • Bastbygningen
  • Ingerslevsgade 44
  • 1705 København V
  • kontakt@kbhmadhus.dk
  • +45 : 4090 9109