Daginstitutioner

Mad til børn har en særlig plads i vores hjerte. Maddannelse og mod på nye spiseoplevelser sikrer at de kommende generationer kan tage vare på sig selv og træffe sunde valg.

Hvor vi arbejder

En af vores spidskompetencer er rådgivning inden for børn og måltider. Alene i Københavns Kommune har vi arbejdet med mere end 450 daginstitutioner og over 500 køkkenenheder.
Vi har stor erfaring med kompetenceløft af personale og ledelse i institutioner, og kan rådgive om alt fra planlægning af menuer til økonomi og drift. I vores arbejde har vi fokus på maddannelse, kræsenhed, allergier og på hvordan mad kan bruges pædagogisk.

Arbejder du med os, vil du opleve at vi har en række målsætninger for arbejdet med mad og måltider i daginstitutioner.

  • Børnene får tilbud om mere end frokost - også morgenmad, eftermiddagsmad og mælk.
  • Maden skal laves af råvarer uden usunde tilsætningsstoffer.
  • Maden skal være sund og passe til børnenes ernæringsmæssige behov.
  • Maden skal have en høj kulinarisk kvalitet og passe til børnenes smagsløg, den skal smage godt, den skal være indbydende og den skal bidrage til børnenes udvikling af en madkultur. Børnene skal ikke bare spises af, de skal have en god oplevelse rundt om bordet.
  • Maden skal tilberedes af friske råvarer i sæson og allerhelst økologisk.
  • Varme måltider mindst et par gange om ugen, der hvor det kan lade sig gøre, for at give mulighed for større variation og flere grøntsager.
  • Maden skal passe til børnegruppens sammensætning og kan for eksempel tage særligt hensyn til børn med allergi, halal-spisende og vegetarer.
  • Alle institutioner skal så vidt muligt lave maden selv.

Vi kan blandt andet hjælpe med:

  • Konceptudvikling for stor-skala børnemad
  • Skræddersyede udviklingsforløb
  • Konceptudvikling og udvikling af mad- og måltidspolitikker
  • Økologiomlægning eller -kurser
  • Rådgivning i måltidet som pædagogisk værktøj
  • AMU-kurser om fx allergi, bagning, større brug af grøntsager og meget andet

Madmod på hjul

Se her hvad der sker, når børnehavebørn skal lave mad på vores madcykel

Relevante projekter

Relevant materiale download

Faglig leder af børnemad og fritidsinstitutioner
Lone Voss
voss@kbhmadhus.dk+45 41322542

Vi arbejder også her

No items found.