Kantiner

Mad serveret i en kantine behøver ikke altid være en klassisk buffet. Nye koncepter og fokus på bæredygtighed og klima kan give gladere spisende og mere tilfredse medarbejdere.

Foto: Aamanns frokost

Gennem de sidste ti år har vi samarbejdet med offentlige og privatejede kantiner i hele Danmark. Enten som en del af en omlægning til økologi eller en større forandring af hele kantinekonceptet i fx en kommune. Vi tilbyder også mindre, skræddersyede forløb med fokus på drift, madspild og rådgivning om udbud.

Skærp jeres profil med et bæredygtigt menukoncept

Økologi og en klimavenlig profil efterspørges af et stigende antal danskere. Flere stiller fx krav til, at uddannelsesinstitutionen eller arbejdspladsen har fokus på klimavenlige måltider.

Selvom økologiske råvarer ofte koster lidt mere, ved vi gennem ti års arbejde med professionelle køkkener, at økologi og klimavenlig mad ikke behøver at være dyrere.

I kantinekøkkener oplever vi ofte et stort potentiale i at arbejde med kortlægning af køkkenets drift, menuplanlægning og minimering af madspåild for at skabe en sundere økonomi. Samtidig giver klimavenlige og økologiske råvarer mere plads i måltidet. Det gavner både jeres profil og giver gladere spisende.

Vi tager udgangspunkt i jeres udfordringer

Et samarbejde vil som regel bestå i en indledende samtale, hvor vi kortlægger jeres udfordringer og behov. Herefter sammensætter vi i fællesskab et projektforløb.

Vi kan blandt andet hjælpe med:

  • Omlægning til det bæredygtige, økologiske og klimavenlige køkken
  • Koncept- og menuudvikling
  • Sparring og udvikling i forbindelse med mad- og måltidspolitikker
  • Udbudsrådgivning til offentlige kantiner
  • Leverandørrådgivning og netværk
  • Skræddersyede AMU-kurser, fx det grønne køkken, årstidens grøntsager, fisk, det klimavenlige køkken, tilsmagning og glutenfri bagning.

Skal du finde en ny kantineleverandør?

Vi kan også hjælpe virksomheder og institutioner med valg af kantineleverandør og udarbejdelse af udbudsmateriale. Når I laver nye kontrakter med en kantineleverandør, er det eksempelvis vigtigt at tage stilling til jeres mad- og måltidspolitikker.

Det er desuden vigtigt at tænke over, om jeres nuværende koncept skal nytænkes, så det passer bedre ind i den bæredygtige dagsorden. Vi kan hjælpe med at få formuleret en klar vision for kantinen og få det indarbejdet i udliciteringen af kantinen.

Tag med på vores madrejse!

Arbejder du med os, vil du opleve, at vi har fokus på flere bundlinjer end den økonomiske. Som almennyttig fond forsøger vi at skabe positive samfundsforandringer gennem bedre mad og måltider. Det betyder, at vi også vil udfordre dig på dit køkkens bæredygtighed, hvor du køber dine råvarer, og hvordan du møder dine gæster. Men altid med udgangspunkt i jeres behov og budget.

Relevante projekter

Vil du vide mere om mulighederne for din kantine? Kontakt os.
Programleder
Pia Haaning Rasmussen
pia@kbhmadhus.dk40909108

Vi arbejder også her