Plejehjem

Op imod 60 % af ældre i plejebolig eller hjemmeplejen er i risiko for underernæring. Det vil vi gerne ændre.

Hvis du ikke kan lide lugten i bageriet, så kan du bare gå igen. Men sådan er det ikke for ældre, der får deres måltider på plejehjem eller gennem madservice. God mad lavet af ordentlige råvarer er derfor en måde at yde omsorg for de borgere, som ikke bare kan gå igen. Vi har 10 års erfaring med at hjælpe forvaltninger, institutioner eller enkelte plejehjemskøkkener med det gode måltid.

Vi kan blandt andet hjælpe med:

  • Kortlægning og konceptudvikling af mad og måltider, fx gennem vores analyse- og udviklingsmetode, Køkkenløftet.
  • Menuplanlægning med fokus på hele døgnet.
  • System i mellemmåltiderne.
  • Oplæg og kurser for personalet om ernæring, mellemmåltider, dysfagi mm.
  • Skræddersyede udviklingsforløb og rådgivning om fx værtskab, det gode samarbejde eller ernæring for plejefagligt personale.
  • Sparring omkring formulering af værdier, retningslinjer eller politikker for maden og måltiderne.
  • Etablering af smage-paneler.

Måltidet skal være værdigt og omgivet af respekt

Arbejder du med os, vil du opleve at vi har holdninger til maden og måltidet. Måltidets betydning skal respekteres og inddrage de spisende. Maden skal produceres af gode råvarer med fokus på smag, appetitlighed, ernæring og de spisendes præferencer og særlige behov.

Hvis du spørger os, synes vi, at alle hjem burde have et køkken. Der er ikke noget bedre end at kunne dufte maden ude fra køkkenet og mærke appetitten stige. Også selvom man bor på plejehjem. Vi ved, at jo større afstand der er mellem køkken og den som skal spise maden, jo større indsats skal der til, for at sikre en god måltidsoplevelse.

Det er bare ikke altid muligt at have en lokalt køkken. Derfor hjælper vi også institutioner, der modtager mad udefra og centralkøkkener der står for madudbringning. Beboere på et 'modtager-plejehjem' eller dem som får madservice, skal nemlig også opleve, at maden er lige til at spise.

Mad er først næring når den er spist

Vi sætter fokus på kompetenceudvikling af både køkkenfagligt og plejefagligt personale og ledelsen. Vi tilpasser vores rådgivning til det enkelte sted og arbejder du med os, vil du opleve at vi arbejder hele vejen rundt om tallerkenen. At køkkenet laver skøn mad er ikke meget værd, hvis økonomien eller ernæringen sejler - eller omvendt.

Vi mener også, at god mad først er rigtig god, når den er spist. Her spiller personalet omkring måltidet og det fælles- og tværfaglige samarbejde en stor rolle. Derfor kan vi også afvikle AMU-kurser, temadage og seminarer for personale uden for køkkenet. Her sætter vi blandt andet fokus på værtskab og måltidets betydning for den spisendes livsglæde.

Relevante projekter

No items found.

Relevante ydelser

No items found.

Læs mere på bloggen

No items found.
Vil du vide mere om vores arbejde med plejehjem og ældremad?
Specialkonsulent og faglig leder af ældremad og Køkkenløftet
Mine Sylow
mine@kbhmadhus.dk30282944

Vi arbejder også her