Restauranter, caféer og hoteller

Danskerne spiser ude som aldrig før og efterspørger i stigende grad bæredygtige og klimavenlige alternativer.

Rigtig mange danskere spiser ude flere gange om året. Konkurrencen er stor, og danskerne er kritiske ude-spisere, der efterspørger høj kulinarisk kvalitet og fokus på den bæredygtige bundlinje - lige fra ordentlige arbejdsforhold og gode råvarer til klimabevidsthed.

Skærp din forretningsprofil med bæredygtige og klimavenlige måltider

Måltider af kvalitet kræver en velkomponeret tallerken fuld af smag. Men vi mener, at kvaliteten starter på marken. Det at have en tæt dialog med producenten, arbejde ud fra årets sæsoner og have en klimavenlig profil er måder at skille sig ud i mængden og øge måltidsoplevelsen for den spisende. Vores erfaring er, at de krav, der bliver stillet til råvarerne, smitter af på ambitionerne i køkkenet.  

Vi har ti års erfaring med omlægning til økologi og bæredygtighed i professionelle køkkener og kan hjælpe dig med at øge kvaliteten af råvarerne. Vi stiller skarpt på jeres profil: Er der sammenhæng mellem det I siger, og det I gør? Og hvordan styrker i jeres historiefortælling om bæredygtighed og klima?

Tiltræk og fasthold de kulinariske talenter

Restaurationsbranchen kæmper med mangel på personale. Tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere bliver nemmere, hvis du har en skarp, ambitiøs og ærlig profil. Vi kan hjælpe med at sikre talentudvikling og fastholdelse af de medarbejdere, du allerede har, og skærpe den profil, der kan tiltrække nye talenter.

Skal vi kortlægge din forretning og dine muligheder?

Når vi går i køkkenet, tager vi udgangspunkt i jeres behov og laver i samarbejde med jer et tilpasset forløb, hvor vi løbende følger op og arbejder med de indsigter, vi får undervejs. Rådgivningsforløb er altid tilpasset den travle hverdag og de skæve arbejdstider, som følger med branchen. Vi kan blandt andet hjælpe med:

  • Kortlægning af køkkendriften: Er der processer, indkøb eller andet i jeres drift, som kan optimeres?
  • Konceptudvikling: Menu-koncept, indretning og profil
  • Branding og storytelling
  • Hvordan er kommunikationen mellem hus og gæst, hvad er jeres kerne og profil?
  • Kompetenceudvikling af medarbejdere, både front of house og kulinariske medarbejdere. Fx kurser/workshops om nye tilberedningsmetoder, nye råvarer, inspiration til at øge det grønne køkken på menuen.
  • Kontakt til nye leverandører og lokale producenter
  • Økologiomlægning: Hvordan får man det økologiske spisemærke, og hvordan ansøger man? 

Skal du med på vores madrejse?

Arbejder du med os, vil du opleve, at vi som almennyttig fond har fokus på flere bundlinjer end den økonomiske. Vi udfordrer dig på dit køkkens bæredygtighed, hvor du køber dine råvarer, og hvordan du møder dine gæster. Altid med respekt for, at det er en proces, som tager tid. I sætter tempoet.

Når danskerne i mindre grad laver deres egen mad, er det også vigtigt, at den mad, de kan købe på hoteller, restauranter og caféer er af høj kvalitet, lavet af gode, lokale og friske råvarer. Arbejder du med os, er der derfor også et CSR-mæssigt potentiale.

I et samarbejde med os vil du opleve, at vi lægger vægt på:

  • Hvordan råvarerne er produceret: At de er dyrket under ordentlige arbejdsforhold, uden gift, at de er i sæson og så lokalt producerede som muligt.
  • En fornuftig køkkendrift baseret på en kortlægning af det faktuelle forbrug.
  • Den samlede måltidsoplevelse. Vi har fem sanser, og gode råvarer gør ikke et helt måltid. Det handler også om, hvordan måltidet serveres, og hvilken historiefortælling, der følger med.

Relevante projekter

Programleder
Jacob Appel
jacob@kbhmadhus.dk+45 22 11 19 00

Vi arbejder også her