Skoler

Arbejdet med mad og måltider har et kæmpe potentiale i skoletiden. Både til at mætte maver og styrke elevernes læring.

Kantine, madpakker, fællesspisning. Der er mange måder at spise sin mad på, når det kommer til skolen. Frokostmåltidet i skolen udgør dog 25 % af børn og unges energibehov, så derfor er det rigtig vigtigt at tænke sig om, når man vælger hvordan måltidet skal foregå.

Mad er også dannelse

Mad og måltider kan ikke kun mætte maver. Det kan også bruges til at styrke elevernes læring, dannelse og sociale kompetencer.

Arbejdet hen over gryderne giver børnene mulighed for at danne sunde fællesskaber og fag som matematik indgår naturligt, når der skal måles og vejes ingredienser. Samtidig kan arbejdet med mad i skoletiden være med til at give børn en god ballast til at træffe gode og sunde madvalg for dem selv og deres familie. Noget der især er vigtigt, hvis børnene ikke får den type kompetencer med hjemmefra.

Så kokkehuen passer

Når vi laver mad, er vi alle lige og der er ikke nogle børn, som har mere ret end andre. Madlavning er en god metode til at understøtte børnenes individuelle udfordringer uden at det bliver det fremtrædende fokus i aktiviteten. Arbejdet over gryderne kan af kompetente undervisere differentieres, så det er den fælles indsats der leder til, at holdet kan sætte sig ved bordet og nyde et fælles måltid efter endt arbejde.

Skolemadskoncepter til forskellige behov

Sammen med Københavns Kommune har vi udviklet kommunens nuværende skolemadskoncept, EAT. Derudover har vi gennem et udviklingsprojekt med Københavns Kommune udviklet et format for Madskoler, hvor råvarer, madlavning og måltider ikke blot er en del af frokostpausen, men gennemsyrer pædagogik og undervisning også.

Har I brug for inspiration til at bruge maden i skoledagen?

Vi kan blandt andet hjælpe med:

  • Udvikling af måltidspolitikker for skoler
  • Udvikling af undervisningsmaterialer med mad og måltider i fokus og støtte til at integrere mad som tema for læring i en række fag.
  • Kursusforløb for lærere og evt. køkkenpersonale.
  • Udvikling og udrulning af et madskole-koncept som passer til jeres behov og muligheder.
  • Rådgivning i etablering af fælles måltider på skolen uanset madordning.

Vi er på en madmission

Gennem vores projekter og partnerskaber arbejder vi for det fælles måltid i skolen, der er lavet af gode råvarer, sammen med børnene og som spises i de rigtige omgivelser. Det mener vi, er den rette vej for skolemaden.

Selvom det ikke er der I er, kan vi altid hjælpe jer på vej til at styrke arbejdet med mad og måltider på jeres skole. Kontakt os for at høre hvordan vi kan hjælpe jer.

Relevant materiale

Relevante ydelser

No items found.
Vil du vide mere om mulighederne for at arbejde med mad og måltider i skoletiden?
Projektleder Børnenes Madhus og faglig leder af skolemad
Rasmus Gøtsche
rasmus@kbhmadhus.dk+45 20724348

Vi arbejder også her