Forsamlingshus om lokale fødevarer

Den 30. marts 2016 inviterer Madfællesskabet til forsamlingshus om Københavns ansvar for lokal fødevareforsyning. Her vil vi drøfte, hvordan det københavnske fødevareforbrug skal se ud i fremtiden.
29
13
/
02
03
2016
2019

Fødevareforbruget er med til at bestemme, hvordan landbruget ser ud - og omvendt. Med en vision om at skabe et mere bæredygtigt landbrug, bedre kvalitet og mere økologi sætter vi med det kommende forsamlingshus fokus på byens ansvar for fremtidens landbrug. Vi vil bygge bro mellem land og by gennem den måde vi spiser på.

Vi skal debattere, hvad der skal til for at skabe en bæredygtig fødevareforsyning, og hvilken indsats der kan gøre madens kilo til jordens hektar.

Vi har derfor inviteret en række toneangivende aktører til debat om, hvorfor de vil købe og lave mere lokal, økologisk mad. Vær med til at svare når vi spørger: Hvad er de vigtigste grunde til at satse på lokale varer? Hvilken rollefordeling skal der til mellem by og land? Hvem skal understøtte udviklingen? Hvad kan vi gøre i morgen - og hvem går forrest?

Madfællesskabet som brobygger mellem land og by

København er blevet en madby med restauranter, der serverer mad i verdensklasse. De 900 offentlige køkkener i København har verdensrekord med 88 % økologiske fødevarer. Mange byboere vil gerne tættere på landet, om det er for at se køerne slippes fri eller ved at få varer bragt til døren fra lokale producenter. Men hvordan kommer vi videre, så de lokale råvarer bliver hverdag i supermarkeder, kantiner, restauranter og offentlige køkkener, og på den måde sikrer, at det omgivende danske landbrug kan lægges om til økologi hektar for hektar til gavn og glæde for både livet i byen og på landet, landbrugsudviklingen, erhvervet og miljøet? Det er noget af det, vi i Madfællesskabet forsøger at finde svarene på.

Læs også