Lokal mad og Madfællesskabets første forsamlingshus

Den 30. marts var Fonden Københavns Madhus værter for Madfællesskabets første forsamlingshus med temaet "hvordan sikrer vi en økologisk og lokal fødevareforsyning til København?" Der var fuldt hus, højt til loftet, mennesker fra by og land i alle aldre og fra mange forskellige erhverv. Den brede interesser tegner godt for de kommende seks forsamlingshuse.
30
17
/
03
01
2016
2019

Hovedspørgsmålet ved Madfællesskabets første forsamlingshus om lokal fødevareforsyning var "hvordan får vi mere lokal mad ind i de københavnske køkkener?" Der var ærlig snak om, hvad der skal til for at ændre et fødevaresystem, der hverken er godt for natur, mennesker, erhverv eller kultur, og vi kom også omkring, hvilken rollefordeling der skal til mellem by og land og, hvem der skal understøtte udviklingen.

Selvom der var forskellige perspektiver på, hvor der skal sættes ind - og også hvorfor - var der bred enighed om, at alle har en rolle at spille, og at det kræver politiske reformer såvel som et signifikant markedstræk, eller efterspørgsel, fra alle; forbrugere, det offentlige og industrien, og ikke mindst en gensidig forpligtigelse mellem forbruger, leverandør og landbrug.

Den gode debat blev i første omgang efterfulgt af et folkekøkken med skøn mad fra Lejre og Bornholm. 44 % fra Bornholm, 43 % fra Lejre for at være eksakt. I næste omgang, den 12.april, følger et forsamlingshus i Lejre om 'forsyningskæder og veje for de lokale fødevarer' og derefter et forsamlingshus i Københavns Madhus den 18. april om 'madmarkeder og by-land samarbejde'.

Læs også