Lokal mad og Madfællesskabets første forsamlingshus

Der var fuldt hus, højt til loftet, mennesker fra by og land i alle aldre og fra mange forskellige erhverv da vi slog dørene op for Madfællesskabets første forsamlingshus ud af syv i alt.
30
13
/
03
03
2016
2019

Hovedspørgsmålet ved Madfællesskabets første forsamlingshus om lokal fødevareforsyning var "hvordan får vi mere lokal mad ind i de københavnske køkkener?" Der var ærlig snak om, hvad der skal til for at ændre et fødevaresystem, der hverken er godt for natur, mennesker, erhverv eller kultur, og vi kom også omkring, hvilken rollefordeling der skal til mellem by og land og, hvem der skal understøtte udviklingen.

Selvom der var forskellige perspektiver på, hvor der skal sættes ind - og også hvorfor - var der bred enighed om, at alle har en rolle at spille, og at det kræver politiske reformer såvel som et signifikant markedstræk, eller efterspørgsel, fra alle; forbrugere, det offentlige og industrien, og ikke mindst en gensidig forpligtigelse mellem forbruger, leverandør og landbrug.

Den gode debat blev i første omgang efterfulgt af et folkekøkken med skøn mad fra Lejre og Bornholm. 44 % fra Bornholm, 43 % fra Lejre for at være eksakt.

Næste forsamlingshuse

I næste omgang, den 12. april, følger et forsamlingshus i Lejre om 'forsyningskæder og veje for de lokale fødevarer' og derefter et forsamlingshus hos Fonden Københavns Madhus den 18. april om 'madmarkeder og by-land samarbejde'.

Læs også