Til madhusET forside

Kurser for daginstitutioner

Et besøg i Børnenes Madhus skal være både sjovt, udfordrende og lærerigt. På vores forløb for daginstitutioner får de yngste mulighed for at få fingrene i bolledejen samtidig med at de vokse får inspiration til, hvordan madlavningens pædagogiske muligheder kan udnyttes bedre i dagligdagen. Vi har en klar målsætning om, at alle skal have en god oplevelse. Vores kokke er erfarne undervisere, men de har brug for jeres opbakning til at få kurset til at lykkes. Støt op, når det er nødvendigt og giv børnene plads, når det er muligt.

Hvad er pædagogernes rolle?

Som børnegruppens pædagoger har I det pædagogiske ansvar, både i pauser og i undervisningen. Vores undervisere må ikke på noget tidspunkt stå med eneansvar for børnegruppen. Derfor er det vigtigt, at I er med under hele forløbet.

Vi forventer, at pædagogerne deltager aktivt i undervisningen og hjælper underviseren med at komme i mål. Som pædagog er du en vigtig nøgle til at få børnene til at turde røre, dufte og smage på den mad, vi laver.

Hvor mange pædagoger skal deltage?

Det er stor forskel på, hvor selvhjulpne børn i daginstitutionen er. Derfor er det vores erfaring, at både børn og pædagoger får det bedste forløb, når:

  • Børnehavebørn: seks børn ledsages af mindst en pædagog.
  • Vuggestuebørn: fire børn ledsages af mindst en pædagog.

Ved specialbørn gælder der særlige behov. Tag kontakt til os, hvis I kommer med specialbørn.

Praktiske oplysninger

Hvis kurset er udendørs, skal børnene have tøj på, der passer til både årstid og dagens vejrudsigt.

Hvis det har interesse, kan I finde opskrifterne fra vores kurser på Madværk.

Har I spørgsmål?

Hvis I har spørgsmål til forberedelse, kurset indhold eller har relevant information vedr. børnegruppen, fx allergier, er I velkommen til at kontakte os på bmh@kbhmadhus.dk eller tlf: 40 90 91 09.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!