Til madhusET forside

Kurser for SFO og fritidshjem

Et kursus hos Børnenes Madhus skal være både sjovt, udfordrende og lærerigt. Vi har en klar målsætning om, at alle skal have en god oplevelse. Vores kokke er erfarne undervisere, men de har brug for jeres opbakning til at få kurset til at lykkes. Støt op, når det er nødvendigt og giv børnene plads, når det er muligt – det skaber det bedste læringsrum for både børn og pædagoger.

Hvad er pædagogernes rolle?

Børnene skal ledsages af to voksne, heraf minimum en gennemgående kontaktperson, der kender børnene godt. Pædagogerne har det pædagogiske ansvar, både i pauser og i undervisningen. Børnenes Madhus’ undervisere må ikke på noget tidspunkt stå med eneansvar for børnene. Derfor er det vigtigt, at I er med under hele forløbet.

Vi forventer, at pædagogerne deltager aktivt i kurset og hjælper vores underviser med at komme godt i mål. Opstår der situationer med én eller flere elevers opførsel, er det vigtigt, at pædagogerne går i dialog med underviseren og omvendt.

Hvad skal I forberede?

I udgangspunktet kræver det ikke nogen særlig forberedelse at deltage i et kursus i Børnenes Madhus. Vi har til gengæld erfaret, at det kan være en god idé, at børnene på forhånd kender til kursets overordnede indhold. Derudover har vi lavet nogle simple retningslinjer, vi følger, når vi er i køkkenet, som børnene gerne må kende på forhånd:

  • Vi bevæger os roligt i køkkenet.
  • Vi taler pænt til hinanden.
  • Vi lytter til underviseren og assistenten – de har prøvet det før.
  • Vi vasker hænder, før vi går i køkkenet – også efter pause og toiletbesøg.
  • Vi møder varme gryder, skarpe knive og tunge ting i køkkenet – så vi er forsigtige.
  • Vi smager på maden - så er det lettere at sætte ord på det, vi muligvis ikke kan lide.
  • Vi skal have det sjovt, når vi er i Børnenes Madhus.

Praktiske oplysninger

Kurserne indeholder en hel del madlavning, som vi smager på i løbet af dagen. Dog kan der være kursusdage, hvor mængderne ikke svarer til et måltid. Derfor anbefaler vi, at eleverne har madpakker med. Medmindre andet bliver sagt, kan madpakkerne spises, når undervisningen er færdig.

Hvis I er tilmeldt et af vores udendørskurser, er det vigtigt, at eleverne har fået besked på at have tøj med, der passer til årstiden og dagens vejrudsigt.

Har I spørgsmål?

Hvis I har spørgsmål til forberedelse, kursets indholdet eller afstemning af forventninger, er I velkommen til at kontakte os på bmh@kbhmadhus.dk.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!