1.750 køkkenmedarbejdere hyldes på Københavns Rådhus

23.5.2016
11.2.19
Mandag den 23. maj offentliggjorde København sin samlede økologiprocent. Opgørelsen viser, at København i dag er Danmarks absolut største kommunale øko-køkken. Det blev fejret på Københavns Rådshus, hvor 1.750 køkkenmedarbejdere blev hyldet for deres store indsats.

København dyrker maden (#dyrkmaden), og byens børn, unge, ældre, udsatte og ansatte får hver dag serveret skønne måltider, der nu er op mod 90 % økologiske - og nogle steder endnu højere. Det blev fejret mandag den 23. maj på Københavns Rådhus, hvor Overborgmester Frank Jensen hyldede byens 1.750 køkkenmedarbejdere og sagde "tak for mad" på vegne af de tusindvis af borgere, der hver dag spiser et måltid fra en af kommunens offentlige køkkener.

Efter arrangementet rykkede nogle af byens bedste køkkenmedarbejdere ud på Rådhuspladsen, hvor de fortalte de forbipasserende om København og økologien og delte ud af 900 urtepotter, som repræsenterer alle Københavns Kommunes køkkener.

Omlægningen til mere økologi i Københavns Kommunes offentlige køkkener er sket i samarbejde med Fonden Københavns Madhus.

Læs også