120 børn blev supersmagere

12.9.2012
16.1.19
120 børn blev supersmagere, da de besøgte Fonden Københavns Madhus til børnenes maddag. Der blev kysset fisk, smagt på frø fra fennikel, sået radiser, valset havre og lavet mad på bål.

Den 28. august holdt Fonden Københavns Madhus maddag for 120 børn og 26 pædagoger. Her blev duftet, kysset, bagt og smagt på mel og korn, grøntsager og krydderurter og fisk over bål. Børn fik udleveret deres egen kokkehue, og så kunne de ellers gå i gang i de forskellige værksteder.

Fra jord til bord

Børn og barnlige sjæle kunne gnave grøntsager og forvandle dem til spiselige smykker eller lave figurer af blomkål, rødbede og meget andet spiseligt. I brødværkstedet kunne man være med til at bage focacciabrød til frokosten, eller man kunne valse sine helt egne havregryn og spise dem med mælk på. I haveværkstedet fik alle børn lavet deres eget lille drivhus, så de fik et nysået bed med hjem med radiser, dild eller spinat.

Makrellen populær

De fleste børn på børnenes maddag ville helst kysse en frisk makrel. Dog havde torsken og multen også sine beundrere. Hornfisken havde det svært hvad angår kysseriet men den fik rigelig opmærksomhed på hornet. I fiskeværkstedet var masser af hele fisk, som man kunne få lov at holde og kysse, og derefter kunne man følge fiskens vej fra hel fisk til dejlig fiskepakke med grøntsager eller fiskespyd over bål.

Supersmagere

For at blive udnævnt til supersmager skulle der smages på 5 råvarer. Der var fennikelfrø, grønkål, gulerødder i forskellige farver, frisk mynte og dild, og alle 120 børn kunne til sidst stolt fremvise deres supersmager-mærke. Efter tre timer var både børn og voksne godt trætte. Meldingen lød, at det havde været en dejlig dag, og at mange børn havde smagt og spist ting, de normalt ikke spiser. De voksne fik masser af inspiration med hjem, så aktiviteterne kan fortsætte ude i institutionerne.

Læs også