Årets Cooking Kids 2015 er kåret!

25.8.2015
11.2.19
Det blev eleverne i 6.b fra Holbæk Private Realskole, der løb med sejren som årets Cooking Kids. Andenpladsen gik til 6.b fra Nyrupskolen i Kalundborg, mens 5.a fra Nordbyskolen tog tredjepladsen. Konkurrencen, der er et samarbejde mellem Fonden Københavns Madhus, Nordea-fonden og Copenhagen Cooking, løb af stablen for tredje år i træk.

Der blev heppet, hakket, rørt og pisket, da årets Cooking Kids 2015 løb af stablen i Fonden Københavns Madhus i dag. 300 elever fra Sjælland dystede i fire discipliner, der blandt andet gik ud på at røre en frikadellefars, piske mayonnaise til en kartoffelsalat og bygge sin egen snack.

"Vi har lavet bruschetta med mozzarella, tomat, basilikum og peberfrugt. Det smagte rigtig godt", fortæller Cecilie fra Mosedeskolen. "Og når man stod og lavede mad heppede alle de andre. Det var ret nervepirrende, men også rigtig rart", tilføjer Alexander.

"Det sjoveste har været at samarbejde, fordi man er kommet tættere på hinanden,", fortæller Silje fra Margretheskolen. "Og så har man fået snakket med nogle andre end dem, man plejer".

Rasmus Gøtsche, ansvarlig for børnekokkekonkurrencen, siger: "Det er gået rigtig godt. Der har været god energi, glade børn, stort engagement og koncentration. Og så kunne jeg forstå på dommerne, at der også er blevet lavet noget rigtig dejlig mad, og det er jo også vigtigt".

Maddannelse og madhåndværk på menuen

Formålet med Cooking Kids konkurrencen er at sætte fokus på børn og madhåndværk. Cooking Kids skal være med til at forbedre og udvikle børns kundskaber i køkkenet og give ideer til madlavningen derhjemme. Børnene møder madhåndværket i børnehøjde, både under og efter konkurrencen, hvor de sammen med kokke, fagfolk og kokkeelever oplever, at madlavning, smag og kendskab til råvarer er en del af livet og giver sjove og gode oplevelser.

I kamp for kartoflen

Fokus i år var på kartoflen som råvare, og Rema 1000s økologiske landbrug Gram Slot havde i dagens anledning leveret 500 kg kartofler, så eleverne kunne prøve kræfter med at lave deres egen kartoffelsalat med hjemmerørt mayonnaise og friske grøntsager. Der var så mange kartofler, at skoleeleverne kunne få en pose med hjem, så de selv kan lave mad med kartofler derhjemme.

"Kan man håndtere en kartoffel, kan man klare mange grøntsager i køkkenet, så derfor fokuserer vi altid i Cooking Kids-konkurrencen på at give børnene værktøjerne og, særligt i år, lysten til at give sig i kast med kartoflen, " forklarer Rasmus Gøtsche, som er ansvarlig for Cooking Kids.

Anne-Birgitte Agger, direktør for Fonden Københavns Madhus, siger: "Kartoflen er en fantastisk spise, både hvad angår næring og smag. Børn skal da have mulighed for at nyde kartoflen - og for at lære at tilberede den. I Fonden Københavns Madhus er et af vores mål, at børn og unge i dag skal blive bedre til at lave mad end deres forældre. "

Læs også