Årets Cooking Kids 2016 er kåret

8.8.2016
10.1.19
Der blev heppet og hujet til årets Cooking Kids 2016, hvor i alt 34 skoleklasser fra 19 forskellige københavnske skoler har dystet i madhåndværk.

Det var eleverne fra Nørrebro Park Skole, der stjal showet til årets Cooking Kids. På førstedagen løb 6.A med sejren, og på 2. dagen vandt 6.B en flot 2. plads. På konkurrencens tredje og sidste dag var det 6.C, der indtog vinderpodiet og sikrede Nørrebro Park Skole det tredje diplom ved Cooking Kids 2016.

Madhåndværkpå menuen

Cooking Kids er en børnekokkekonkurrencen, der handler om at få børn til gryderne og skubbe til deres interesse for madlavning. Deltagerne skulle hakke,snitte og stege sig gennem 4 discipliner, der blandt andet talte frisk pasta med pesto, pandekagelagkage og frikadeller.

Årets dommere bestod af dygtige kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen samt de erfarne kokke Martin Guf fra DR Ultra, Francis Cardenau, indehaver af Le Sommelier, Katrine Klinken, kok og kogebogsforfatter, samt Anita Klemensen, indehaver af Den Røde og Gule Cottage.

I løbet af formiddagen blev der afholdt forskellige aktiviteter for de små kokke. Hos MIT kokkeri kunne eleverne lave byg selv-nudler med sprøde urter og sommergrønt, og i madværkstedet kunne børnekokkene møde den danske kandidat til årets Bocuse d'Or, Morten Falk, som viste eksempler på de teknikker og råvarer, som han arbejdede med ved verdensmesterskaberne i Frankrig.

Årets råvarer og præmier var sponsoreret af REMA1000.

Læs også