Årets diplomvindere er fundet!

26.9.2013
16.1.19
Onsdag 2. oktober fejrede Fonden Københavns Madhus de mennesker, der står bag de gode offentlige måltider – medarbejderne i køkkenerne. De blev hyldet på Københavns Rådhus, hvor der blev uddelt diplomer til de medarbejdere og institutioner, der har gjort en ekstra stor indsats for at bringe velsmag, kvalitet og livsglæde ind i måltiderne til de spisende.

Overliggeren var høj

Årets nominerede til diplomuddelingen har sat overliggeren højt for, hvordan måltider i offentlige køkkener kan og bør være. Medarbejderne i køkkenerne, der alle har været med i det såkaldte køkkenløft, lægger dagligt liv og sjæl i at skabe velsmagende måltider til borgere i alle aldre, der kan glæde sig over højnede økologiprocenter, måltider målrettet de spisende og fokus på rammerne omkring måltidet. De nominerede samledes til fejring af deres indsatser til diplomuddeling i festsalen på Københavns Rådhus 2. oktober, hvor diplomer blev uddelt til de institutioner og medarbejdere, der har gjort noget helt særligt for at forbedre de offentlige måltider. Deres indsats gik ikke ubemærket forbi: "Jeg er stolt over at vide, at I serverer måltider med kant og kærlighed, selvom I laver mad til mange. Det handler om at give det bedste til alle borgere, for alle har ret til et godt måltid mad. I skal have 1000 tak for jeres indsats. Den gør en kæmpe forskel." sagde overborgmester Frank Jensen.

København er kendt for sine gode offentlige måltider

Stemningen i Rådhussalen var høj, da overborgmester Frank Jensen bød gæsterne velkommen: "Hvor er vi kommet langt med at sætte fokus på de gode måltider i København, som er blevet kendt for vores høje forbrug af økologi i offentlige måltider. I dag er det hele pakken, vi fejrer - økologi, kvalitet og ikke mindst den gode køkkenmedarbejder" sagde han i sin åbningstale. Klaus Bondam ledte slagets gang som konferencier. Foruden diplomuddelingen stod aftenen blandt andet på 4 retters menu og taler af blandt andre sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, direktør for Fonden Københavns Madhus Anne-Birgitte Agger, teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal og socialborgmesteren Mikkel Warming. Han bemærkede at København er blevet besat af madfestivaler, gode restauranter og mad overalt i medierne. Og selvom han synes, det er en dejlig udvikling, understregede han, at god mad og gode madoplevelser skal være for alle - og refererede hermed til de mange borgere, der bor på eller bruger Københavns sociale institutioner. Han sagde: "Noget af det vigtigste, der er sket i København er, at mennesker der måske er lidt anderledes, får meget bedre mad nu end de gjorde for få år siden - og det giver mere sundhed og mere livskvalitet. Det er et fantastisk vigtigt arbejde og jeg kan ikke sige tak nok."

6 diplomtyper blev uddelt

4 institutioner løb med hovedprisen for 'Det Fuldendte Måltid' - Den integrerede institution Garvegården, Den integrerede institution Stenurten, Den sociale institution Thorupgården og Specialplejecenteret Solterrasserne. De fik overrakt statuetter af de 4 diplomdommere, der blandt andet roste dem for deres evige engagement og gåpåmod. Der blev i alt uddelt 6 forskellige typer diplomer til blandt andet 'Den bedste køkkenmedarbejder', 'Det bæredygtigemåltid', 'Højdespringermåltidet', 'Den Værdifulde Vært' og 'Hjerteprisen.

De 4 dommere ved aftenens arrangement: Karen Leth, kok, mad- og måltidskonsulent i Kost og Ernæringsforbundet; Erwin Lauterbach, kok og indehaver af Restaurant Saison; Katrine Klinken, kok, kogebogsforfatter og madskribent og Jens Heding, kok og indehaver af restaurant Søren K i Den Sorte Diamant.

Læs også