Børnenes Madhus kåret til Generation Food Award

4.9.2017
9.1.19
Det var med stor jubel, at Børnenes Madhus modtog prisen for ’bedste innovation’ til Generation Food Award under årets Arla Food Fest i Kongens Have. Prisuddelingen er en hyldest til de ildsjæle, der gør noget særligt for at lære den kommende generation om godt madhåndværk.

Børnenes Madhus slog dørene op til køkkenerne i Kødbyen i foråret 2016. Konceptet er skabt af Fonden Københavns Madhus med støtte fra Københavns Kommune. Børnenes Madhus er således en del af kommunens store madsatsning målrettet byens børn i daginstitutioner og folkeskoler. Idéen om Børnenes Madhus blev født af Fonden Københavns Madhus tilbage i 2014 for at afskaffe madanalfabetisme blandt byens børn og klæde dem på til at begå sig i et køkken. Derfor er det også Fonden Københavns Madhus' drøm, at når københavnske skolebørn går ud af 9. klasse, skal de mindst én gang have været på besøg i Børnenes Madhus. I 2016 gik ca. 6.000 børn til mad på et af kurserne i madhuset.

Teamet bag Børnenes Madhus, der til daglig guider børn og unge gennem ravioliproduktion, fiskefilettering og andre kulinariske aktiviteter, blev hyldet for deres store arbejde, da de modtog prisen for 'bedste innovation' på scenen i Kongens Have.

"Prisen for innovation er for os en opmuntring til at være initiativrige, når det gælder at få børnene involverede. Vi tror på, at et initiativ som Børnenes Madhus er det, der skal til, for at sikre at kommende generationer vokser op med ordentlige madfærdigheder i rygsækken. Med madhåndværk, madkundskab og madglæde vil den opvoksende generation kunne tage bedre vare på sig selv og på samfundet," siger Anne-Birgitte Agger, direktør for Fonden Københavns Madhus.

Prisen blev uddelt af en jury, der udover kendte kokke som Timm Vladimir, Claus Meyer og Louisa Lorang, bestod af dem det hele handler om - børnene.

Generation Food Award er et nyt initiativ stablet på benene af Arla og Copenhagen Cooking & Food Festival med støtte fra nogle af landets store fødevareaktører. Prisuddelingen hylder de aktører, der har gjort noget særligt i årets løb for at skabe bedre madvaner til næste generation.

Læs også