Cooking Kids 2018: 600 madglade elever dystede i madhåndværk

3.9.2018
11.2.19
Der var kampgejst og godt samarbejde på menuen, da årets Cooking Kids løb af stablen i sidste uge.

I starten af september var gården hos Fonden Københavns Madhus fyldt med 600 madglade skoleelever, der dystede i madhåndværk for at vinde titlen som Cooking Kids 2018. I år var det eleverne fra Brønshøj Skole, der løb med sejren begge dage.

I alt har 20 forskellige folkeskoleklasser deltaget i børnekokkekonkurrencen, der løb af stablen for sjette år i træk. Årets tema var smørrebrød, og disciplinerne bød på både kartoffelmadder, kyllingesalat, røget makrel og en rugbrødsmedalje.

Mere end bare en konkurrence

Når ikke eleverne hakkede eller heppede, kunne de besøge Kokkenes Værksted. Her var MIT kokkeri på pletten, klar til at lave kopnudler med friske urter sammen med eleverne. Og Kenneth Toft-Hansen, den danske kandidat til kokkenes verdensmesterskab, Bocuse d'Or, havde medbragt pil-selv-rejer i kilovis, så han kunne vise eleverne, hvordan den klassiske rejesalat kan opgraderes med et par kulinariske tricks fra kokkenes verden.

Cooking Kids er en madlavningskonkurrence for skoleelever i København, der handler om at bringe børn til gryderne og lære dem om glæden ved at lave mad sammen. Konkurrencen er afviklet af Børnenes Madhus, og råvarerne er sponsoreret af Rema 1000. Cooking Kids er en del af Københavns Kommunes særlige madindsats i 2017 og 2018.

Læs også