Cooking Kids rykker til Aarhus for første gang

9.4.2015
11.1.19
Der bliver kokkekamp til stregen, når 300 skoleelever fra Aarhusområdet i dag dyster om at blive kåret til årets Cooking Kids 2015. Det er første gang børnekokkekonkurrencen rykker til den jyske hovedstad, hvor nordens største madfestival Food Festival danner rammen om to dages smagfulde aktiviteter for både børn og voksne.

Der skal hakkes, piskes, røres og heppes, når eleverne dyster i madhåndværk og køkkenfærdigheder. De skal blandt andet jonglere en frikadellefars, lave en lækker kartoffelsalat, piske en syrlig koldskål med topping af bær og nødder og slippe fantasien løs i kategorien 'Byg en snack'.

Konkurrencens dommere er Anne Hjernøe, Michel Michaud, Jesper Koch og Mette Hvarre Gasner. Cooking Kids 2015 er for tilmeldte skoleklasser i Aarhus Kommune, og foregårmellem kl. 11.00-14.15. Når vinderen er kåret, kan alle dyste mod hinanden ogopleve eksempler på det gode madhåndværk.

Smagfulde madaktiviteter for store og små

Dagene på Food Festival byder på et væld af smagsindtryk og sanseoplevelser, der skærper børnenes færdigheder i køkkenet og giver ideer til madlavningen derhjemme.
Fredag den 4. september fra kl. 15.00-19.00 er der madaktiviteter for både børn og voksne, hvor man blandt andet kan quizze om kartofler og lave sin egen kryddersalt eller -sukker.
Lørdag den 5. september fra kl. 10.00-15.00 er der Kokkenes Værksted, hvor årets høst fra Gram Slot forvandles til velsmagende smagsprøver, og kokkeelever fra Teknisk Skole Silkeborg viser eksempler på fremtidens madhåndværk.

Cooking Kids er arrangeret af Fonden Københavns Madhus i samarbejde med Copenhagen Cooking og Nordea-fonden. Rema1000 sponsorerer råvarer via sit økologiske landbrug Gram Slot i Sønderjylland.

Læs også