Cooking Kids-vindere på tur til Gram Slot

3.5.2016
11.2.19
De to vinderklasser, der med piskeris, stegepander og madmod fik hevet sejren og titlen som Cooking Kids 2015 i land, vandt udover æren også en overnatning på Gram Slot. I næste uge går bussen derfor mod det sønderjyske, hvor de heldige skoleelever fra henholdsvis København og Århus skal lave mad over bål, have fingrene i mulden og sove i shelters.

Det vrimlede med små hvide kokkehuer, da børnekokkekonkurrencen Cooking Kids løb af stablen for tredje gang i henholdsvis København og Aarhus i sensommeren 2015. Årets tema var kartoffel, og i den anledning havde Rema 1000s økologiske landbrug Gram Slot doneret 500 kilo af den gule knold til konkurrencen.  

I København dystede 12 skoleklasser fra hele sjælland i discipliner som frikadeller, kartoffelsalat og koldskål, og i sidste ende var det 6.b fra Holbæk Private Realskole, der fik snittet, hakket og heppet sig til en sejr.

For første gang blev konkurrencen også afholdt i Aarhus under Food Festival,hvor 300 skoleelever dystede i madhåndværk og køkkenfærdigheder. Her var det 5.b fra Katrinebjerg Skolen, der kokkerede sig til en 1. plads. 

Begge skoleklasser vandt et ophold på Gram Slot, og i næste uge går turen til det sønderjyske. Her skal eleverne se det store økologiske landbrug, få jord under neglene og sove i det fri.  

Cooking Kids - madglæde, madmod og køkkenfærdigheder

Cooking Kids er en børnemadskonkurrence med fokus på madhåndværk, smag og kvalitet, hvor børn i alderen 9-12 år dyster i madhåndværkets sjove og udfordrende discipliner. Formålet med arrangementet er at forbedre og udvikle børns madkundskaber og spisevaner.

Cooking Kids afholdes næste gang i København i sensommeren 2016, og Rema 1000 sponsorerer igen både råvarer og præmie.

Læs også