Daginstitutioner afslutter Køkkenløftet med et brag

18.3.2014
10.7.19
Den 11. marts var der afslutning i Fonden Københavns Madhus for daginstitutioner, der har deltaget i Køkkenløftet fra 2011-2013.

Køkkenmedarbejdere, ledere og pædagoger fra 18 daginstitutioner var inviteret ind i Fonden Københavns Madhus for at fejre afslutningen af det seneste Køkkenløft-forløb for daginstitutioner. De sidste år har institutionerne arbejdet for at højne mad- og måltidskvaliteten gennem Fonden Københavns Madhus' Køkkenløft og har opnået en samlet målopfyldelse på de fem løfter på 86 %.Samtidig har institutionerne arbejdet med at højne økologiprocenten, som nu er omkring 90 % i gennemsnit for alle daginstitutionerne i København.

Et af de køkkenløfter der især har vist sin gennemslagskraft i de forløbne år er løfte nummer 1. 'Lige til at spise' som omhandler den kulinariske kvalitet. Her ser Lone Voss, projektmedarbejder i Fonden Københavns Madhus, en kæmpe forandring "Den kulinariske kvalitet i maden er steget helt enormt. Der bliver dagligt serveret velsmagende mad med masser af energi til børnene ude i institutionerne. Og det er en sejr". Der ud overhar løfte 5 'Ansvar og arbejdsglæde' også vist sig ude i institutionerne. "Man kan tydeligt mærke, at køkkenmedarbejderne har fået en fornyet faglig stolthed og arbejdsglæde, og det er afgørende for, at Køkkenløftet bliver en succes". Hun glæder sig til at se, hvordan institutioner fremover vil arbejde med løfterne.

Sammen har institutionerne opnået en økologiprocent mellem 85 og 90 %. Til det sagde direktør for Fonden Københavns Madhus, Anne-Birgitte Agger, i sin tale til deltagerne "Det er et flot resultat, som alle I medarbejdere i institutionerne har løftet i fællesskab, og det skal I være stolte af. For det er vi".

Nu er institutionerne ikke længere under Fonden Københavns Madhus' vinge, og for fremtiden skal de selv sørge for at opretholde den gode madkvalitet og de høje økologiprocenter. "Det er vigtigt, at I ikke bare fastholder det gode resultat. I skal også fortsætte med at udvikle jer, tænke nyt og sørge for at videregive jeres erfaringer," siger Anne-Birgitte Agger. Nogle af institutionerne skal agere mentorinstitutioner for nye køkkenløftdeltagere, og andre skal være med til at motivere nye køkkenløft-institutioner.

Læs også