Danmarks første Jumpcafé åbner i Albertslunds Idrætsanlæg

7.3.2013
15.1.19
Borgere, borgmesteren og brugere af idrætsanlægget i Albertslund var mødt op for at fejre åbningen af Danmarks første Jumpcafé, onsdag den 6. marts, hvor de franske hotdogs, sodavand og pomfritter var skiftet ud med grove sandwich, salater og frugtsmoothies.

"Vi glæder os til at være med til at rykke på den traditionelle madkultur i idrætslivet. Det er slut med pomfritter med remo efter træning!" Sådan sagde Ole Lindholdt, idrætsdirektør, i sin åbningstale af Albertslund Stadions nye café. Jumpfood er en del af projektet "Sundere mad i idrætslivet - SMIL", der forsøger at ændre madkulturen i idrætslivet. Partnerne bag SMIL er blandt andre Kræftens Bekæmpelse, DGI-huse og haller samt Fonden Københavns Madhus.

Fra Junk- til Jumpfood

Junkfood skal udskiftes med Jumpfood, der som navnet antyder, er et sundt og velsmagende alternativ til den traditionelle junkfood der ofte serveres i idrætshaller landet rundt. Ole Lindholdt er stolt af projektet og håber, at der vil ske en Jumpfood-effekt i hele idrætslivet: "Vi håber, at vi, med det her projekt, er med til at skabe en ny trend med sund mad i idrætslivet, og så håber vi selvfølgelig også, at vi ser flere af idrætsanlæggets brugere i caféen".

Borgmesteren klippede den rødesnor

Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, var mødt op for at indvie caféen. Han understregede vigtigheden, af det arbejde Albertslund Idrætsanlæg gør for at forbedre madkulturen i idrætslivet: "Det er svært! Men vi går forrest i kampen for at sige, at det her handler om sundhed - både i og uden for idrætslivet". Albertslund Stadion Café er, sammen med tre andre idrætsfaciliteter, fyrtårn for SMIL. Det vil sige, at de er frontløbere og fakkelbærere - og dem der skal være med til at sætte de nye standarter i arbejdet for en sundere madkultur i danske idrætsfaciliteter.

Glade brugere

Rasmus på 14 år, der har sin daglige gang i idrætsanlægget, var også mødt op for at prøvesmage den nye menu. "Det smager rigtig godt, og så er det fedt, at det er anderledes" sagde han. Før blev pengene ofte brugt på slush ice og is. Han afviste ikke, at han i fremtiden vil bytte de søde sager ud med et af de nye sundere alternativer. Eva Boye Larsen, 85 år og pensionist, var også yderst tilfreds med det nye udbud og den farverige café: "Det er jo lækker mad og dejlige omgivelser! Som enlig er det rart at kunne købe et sundt måltid mad med hjem, når jeg har været til gymnastik." sagde hun.

Læs også