Elever i Albertslund får EAT

7.1.2013
17.1.19
Nu kan de ca. 500 elever på Egelundskolen købe EAT - fra januar 2013 og frem til sommerferien. Projektet på skolen skal være med til at afklare, om EAT kan være en generel model for skolemad i Albertslund Kommune.

EAT skolemadskoncept er oprindeligt udviklet af Fonden Københavns Madhus for Københavns Kommune, og har som mål at bringe økologi og sundhedsfremme ned i børnehøjde. Læs mere om EAT her.

Trine Ring, projektmedarbejder i Fonden Københavns Madhus, siger, at EAT er blevet modtaget med åbne arme og stor appetit af eleverne på Egelundskolen.

"Både elever og lærere er så positive overfor at have fået EAT. Dagen efter EAT-boden åbnede på Egelundskolen, blev jeg stoppet i gangen af en flok begejstrede drenge, der ville vide, hvordan de kunne oprette en EAT-konto med det samme! De havde nemlig hørt, at der var pizza-sandwich på menuen den følgende dag, "fortæller Trine med et smil. Om aftenen var pizza-sandwich udsolgt.

Hvad siger smagsdommerne så om EAT skolemaden?

Anne, 11 år, 5. Klasse: "Kødet i kalvefrikasséen var rigtig mørt. Jeg elsker kød, og det her var lækkert. Det gode er, at maden er lun, men ikke brændende varm. Så er den ikke for varm når man skal spise den."

Daniel, 12 år, 6. klasser, spiste tomatsuppe og pizzasandwich:
"Jeg kunne rigtig godt lide, at der var chili i. Den var også lidt sød. Også det sure fra tomaterne passede godt sammen med det stærke fra chilien. Brownien smagte af chokolade. Det var lækkert, at man kunne smage, hvad der var i."

Casper, 13 år, 6. klasse: "Alt var godt, tomatsuppen var en af de bedste jeg nogensinde har smagt, og brownien var bedre end almindelige kager."

Line, 12 år, 6. klasse: "Pizzaen smager godt. Den mindede mig om Rom. Jeg har jo været i Italien, så jeg ved, hvad jeg taler om. Det var pga. krydderurterne og måden den var bagt på, at den var rigtig.

Projektet gennemføres bl.a. på Egelundskolen, fordi skolen ikke allerede har tilbud om skolemad. De andre folkeskoler i Albertslund har forskellige andre madtilbud til deres elever. Projektet er et samarbejde mellem Albertslund Kommune, Fonden Københavns Madhus og Egelundskolen, og skal være med til at afklare,om der kan udvikles et fælles madkoncept for skolerne i Albertslund.

Læs også