Endnu en vellykket Økologisk Markedsdag - 2014

28.8.2014
14.1.19
Fonden Københavns Madhus havde små 1.000 besøgende, da der blev afholdt Økologisk Markedsdag for offentlige institutionskøkkener.

Afdæmpet jazzmusik og mennesker der myldrer omkring boder, der byder på alt hvad hjertet kan begære af økologiske herligheder som spegepølser, oste, skyr-is, frisk fisk og sprøde grøntsager. Den Økologiske Markedsdag i Fonden Københavns Madhus har igen i år trukket et menneskemylder af institutionsmedarbejdere og børn, der alle er kommet for at smage sig igennem de mange lækkerier.

Omkring 30 producenter og leverandører mødte op, for at vise deres økologiske produkter frem. "Vi leverer allerede fisk til en del institutioner. Et arrangement som dette giver mulighed for både at sætte ansigt på nogle af de institutioner, vi allerede arbejder med men også møde nye potentielle kunder, der er på udkig efter frisk fisk i deres institutioner" siger Tina Melcchiorsen fra Skagen Food. Sammen med sin kollega serverede de smagsprøver på bl.a. varmrøget laks med hasselnødder og chili, og børnene kunne røre ved fisk og blæksprutter i fiskfølekassen.

En anden og ny producent på årets markedsdag er Jonas Brandt,der har sit nye bornholmske produkt Öskyr med. Det kom på markedet i mart 2014. "Vi er her for at møde potentielle kunder, og give dem en smagsprøve og et indtryk af vores produkter" fortæller han. Både Jonas og hans samarbejdspartner Mads er født og opvokset på Bornholm og har derfor en forkærlighed for lokale, økologiske produkter fra deres hjemstavn.

Dorte Thomsen Larsen, leder i idrætsvuggestuen Mini Ajax, var også mødt op sammen med sin kollega John Krogh, der står for at lave mad til institutionens børn. "Vi er her for at få ny inspiration, både til den mad vi laver, men også til de producenter som kan levere økologiske råvarer" siger Dorte.  "Det er sjovt at møde de forskellige producenter, og se de lækre ting, de har med" fortsætter John.

Fonden Københavns Madhus brugte også lejligheden til at fejre de institutioner, der har nået 90 % økologi i deres køkkener. Københavns Miljø- og Teknikborgmester Morten Kabell var forbi og overrække de første priser. I hans tale sagde han bl.a. "Det er imponerende, at I har nået 90 % og jeg er stolt af at kunne fortælle om Jeres store arbejde. I er et forbillede for Jeres kolleger ikke bare i København, men også for andre kommuner nationalt og internationalt."

Læs også