Fonden Københavns Madhus fejrer de offentlige måltider

9.11.2011
11.2.19
Fonden Københavns Madhus fejrer de offentlige måltider og uddeler diplomer til de mennesker, der står bag. Det sker i dag den 9. november ved en fest på Københavns Rådhus, hvor 220 køkkenmedarbejdere, pædagoger, lærere, plejepersonale og institutionsledere mødes for at hylde dem, der gør det allerbedst. Overborgmester Frank Jensen er med som vært.

Uddelingen af diplomer skal være med til at sikre, at den høje madkvalitet, Danmark har fået et internationalt ry for, også kan ses i de offentlige køkkener.

Diplomuddelingen foregår i Festsalen på Københavns Rådhus, i dag den 9. november kl. 16.30 - 21.30.

Prestige i de offentlige køkkener

Der er 22 nominerede medarbejdere og institutioner, og de har alle arbejdet med det såkaldte Køkkenløft i 2011. 120 institutioner har tilsluttet sig Køkkenløftet siden 2009, og det er nu tid til for tredje gang at rulle den røde løber ud for de institutioner og køkkenmedarbejdere, der har gjort det allerbedst. Uddelingen af diplomer skal være med til at bringe prestige ind i de offentlige køkkener. I Fonden Københavns Madhus mener vi, at tiden er inde til, at de offentlige måltider bliver vist frem.

"Når vi uddeler diplomerne er det for at vise, at offentlig mad kan være langt bedre end dets rygte", siger Madhusets Direktør Anne-Birgitte Agger, og fortsætter: "Vi vil gerne bryde med jantelov og dårligt image. Der er grund til at sige "tak for mad" til de køkkenmedarbejdere, værter og værtinder, der med omhu og begejstring står for at give vores børn, unge og gamle mad."
Der uddeles 6 diplomer ved aftenens diplomfest:
  • Det fuldendte måltid - hovedprisen i form af en statuette
  • Det bæredygtige måltid
  • Højdespringermåltidet
  • Den bedste køkkenmedarbejder
  • Den værdifulde vært
  • Hjerteprisen

Som noget nyt, uddeles i år Hjerteprisen. Hjerteprisen tildeles institutioner, der tidligere har vundet prisen for 'Det fuldendte måltid', og som formår at holde fast i engagementet og den høje kvalitet.

Vinderne af diplomer bliver bedømt af fire dommere:
  • Erwin Lauterbach: kok og indehaver af Restaurant Saison i Hellerup
  • Mikkel Maarbjerg: kok og partner i Kirk + Maarbjerg
  • Katrine Klinken: kok, kogebogsforfatter, madskribent og underviser
  • Karen Leth: kok, mad- og måltidskonsulent i Kost- og Ernæringsforbundet
Køkkenløftet og diplomerne

Køkkenløftet er et redskab, der skal hjælpe institutionerne i Københavns Kommune med at forbedre deres mad og måltider, og det er et redskab, der gør det muligt at måle kvaliteten, identificere indsatsområder og følge udviklingen. Uddelingen af diplomer er en vigtig del af Køkkenløftet, fordi det er med til at synliggøre og anerkende de institutioner, der gør og er noget særligt - både internt i branchen og for offentligheden. 

Årets diplomfest er støttet økonomisk af erhvervsorganisationen Landbrug og Fødevarer samt Økologisk Landsforening.

Læs også