Glædelig jul og godt og spændende nytår til alle

1.12.2016
10.7.19
Her i Fonden Københavns Madhus ser vi frem til 2017.

Vi har mange nye planer og projekter, og i 2017 glæder vi os til at arbejde videre med vores velafprøvede koncepter.

Køkken- og Økoløft

Vi arbejder videre med Økoløft Danmark og fortsætter med Køkkenløft, vores analysemodel og udviklingsværktøj til bedre mad og måltider. Vi oplever en fortsat stor interesse for at løfte madkvalitet og økologiprocent og har aftaler om Køkkenløft og Økoløft med en række kommuner og to regioner. Vi har også netop fået bevilget et stort projekt fra den såkaldte Køkkenomlægningspulje i Fonden for Økologisk Landbrug, og vi er snart klar med forårets kursusprogram, der også i 2017 er en dejlig blanding af AMU-kurser og inspirationsarrangementer. Kataloget bliver sendt ud til byens institutioner i det nye år.

Madfælleskab på tværs af kommuner

Madfællesskabet er et nyt samarbejde, hvor Fonden Københavns Madhus faciliterer et partnerskab mellem Københavns Kommune, Lejre Kommune, Bornholms Regionskommune og Region Hovedstaden. Samarbejdet rummer de fremmeste aktører, når det gælder omstilling og udvikling på fødevareområdet. Vores målsætning er i praksis at skabe et bæredygtigt og gennemsigtigt fødevaresystem mellem land og by. Det sker ved at omsætte byens forbrug af økologiske kilo mad til økologisk hektar på landet. Læs Madfællesskabets manifest her.

Kommunale køkkenbyggerier på finansloven

Der er kommet en Ældreminister i Danmark! Men allerede inden det nye regeringshold blev sat kunne vi glæde os over, at der i Finansloven for 2017 er afsat midler til kommunalt køkkenbyggeri på plejehjemmene. Formålet er at flytte køkkenerne tilbage til der, hvor de ældre bor. Det som vi kæmper for under mottoet "intet hjem uden køkken". Vi glæder os til at bistå med implementeringen og melder os på banen, hvis der er kommuner rundt om i landet, der har brug for hjælp.

Rådgivningsmuligheder til alle og fortsat fokus på børnemad

Vi er fortsat samarbejdspartner for Københavns Kommune, når det gælder Børnenes Madhus samt rådgivning om skolemad og børnemad.

Læs også