Glædelig jul og godt og spændende nytår til alle

12.1.2016
17.1.19
Her i Fonden Københavns Madhus ser vi frem til 2017.

Efter Københavns Kommune i et EU-udbud valgte en ny leverandør til en række af de opgaver, som vi i Fonden Københavns Madhus har varetaget i en lang årrække, har vi naturligvis måtte rekonstruere os og tænke os om - men vi er "kommet os" og vil i det nye år fortsætte vores ihærdige indsats for bedre mad og dejlige måltider. Vi har mange nye planer og projekter, og arbejder videre med vores velafprøvede koncepter. Vi vil gøre en forskel, og vi er sikre på, at vores omfattende erfaring inden for økologiomlægning og med i praksis at udvikle mad- og måltidskvaliteten vil gøre gavn.

Køkken-og Økoløft

Vi arbejder videre med Økoløft Danmark og fortsætter med vores Køkkenløft, vurderingsmodellen og udviklingsprojektet til bedre mad og måltider, nu primært med kunder og institutioner uden for København. Københavnske institutioner er selvfølgelig stadig velkomne. Vi oplever en fortsat stor interesse for at løfte madkvalitet og økologiprocent og har aftaler om Køkkenløft og Økoløft med en række kommuner og 2 regioner. Vi har også netop fået bevilget et stort projekt fra den såkaldte Køkkenomlægningspulje i Fonden for Økologisk Landbrug, og vi er snart klar med forårets kursusprogram, der også i 2017 er en dejlig blanding af AMU-kurser og inspirationsarrangementer. Kataloget bliver sendt ud til byens institutioner i det nye år.

Madfælleskab på tværs af kommuner

Madfællesskabet er et nyt samarbejde, hvor Fonden Københavns Madhus faciliterer et partnerskab mellem Københavns Kommune, Lejre Kommune, Bornholms Regionskommune og Region Hovedstaden. Samarbejdet rummer de fremmeste aktører, når det gælder omstilling og udvikling på fødevareområdet. Vores målsætning er i praksis at skabe et bæredygtigt og gennemsigtigt fødevaresystem mellem land og by ved at skabe en ny forandringsmodel. Det skal bl.a. ske ved at omsætte byens forbrug af økologiske kilo mad til økologisk hektar jord på landet. Læs Madfællesskabets manifest her.

Kommunalekøkkenbyggerier på finansloven

Der er kommet en Ældreminister i Danmark! Men allerede inden det nye regeringshold blev sat kunne vi glæde os over, at der i Finansloven for 2017 er afsat midler til kommunalt køkkenbyggeri på plejehjemmene, se mere. Formålet er at flytte køkkenerne tilbage til der, hvor de ældre bor. Det som Fonden Københavns Madhus kæmper for under mottoet "intet hjem uden køkken". Vi glæder os til at bistå med implementeringen og melder os på banen, hvis der er kommuner rundt om i landet, der har brug for hjælp.

Rådgivningsmuligheder til alle og fortsat fokus på børnemad

Vi er fortsat samarbejdspartner for Københavns Kommune, når det gælder Børnenes Madhus samt rådgivning om skolemad og børnemad. Og skulle der være institutioner, der har lyst til at bruge os til andet, er I meget velkomne. Fonden Københavns Madhus er et åbent rådgivningshus også for de københavnske institutioner, også selvom vi ikke længere er hovedleverandør for Københavns Kommunes kvalitetsudvikling og økologisk fremdrift.

Tak til verdens bedste institutioner

Midt i alle forandringerne glæder vi os over de stærke resultater vi sammen med de københavnske institutioner har skabt gennem de sidste 10 år. Tak til jer fordi, I lukkede os ind i jeres køkkener og med til jeres måltider. For det er jo det, det hele handler om.

Følg os og lad jer fortsat inspirere til bedre mad og måltider via vores nyhedsbrev eller på Facebook. Kontakt os gerne, hvis I har spørgsmål eller ønsker tilbud på en bestemt opgave.

Læs også