Kulinarisk revolution i idrætslivet på vej

16.1.2012
16.1.19
Nordea Fonden har netop bevilliget lidt over 5 mio. kr. til et 3-årigt projekt, der skal være startskuddet på en national kulinarisk og sund revolution i de danske idrætsfaciliteter.

Fonden Københavns Madhus er sammen med Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen, DGI og Halinspektørforeningen en af de partnere, der skal få projektet til at blive en succes og derved få skabt et nyt og sundt koncept, som appellerer til fremtidens idrætsudøvere, og som giver genlyd i den danske idrætsverden.

Fonden Københavns Madhus bidrager med erfaringer

I alt har projektet "Sundere mad i idrætslivet" et budget på lidt over 10 mio. kr. For de penge skal der bl.a. udvikles et overordnet koncept, der skal sætte den nye dagsorden for sund mad og madkultur i idrætten. Fonden Københavns Madhus vil her bruge sine erfaringer fra udviklingen af skolemaden EAT og skal bl.a. stå for den kulinariske og indretningsmæssige identitet og udvikling af det nye udbud.

Idrætsudøvere skal have et sundt tilbud

Målet er at helt nye målgrupper skal finde maden i idrætten attraktiv. Familier skal kunne spise et sundt aftensmåltid i hallen, når træningen slutter sent, forældre, der er med til stævner, skal kunne slappe af i hyggelige cafemiljøer med en god kop kaffe og dagens avis, børn til stævner skal kunne fået sundt og attraktivt måltid uden at skulle træffe valget mellem det spændende usunde og det sunde. Både unge og ældre borgere skal finde det relevant at benytte hallens café efter træning.

Fonden Københavns Madhus skal udvikle fyrtårne

Med udgangspunkt i det nye koncept skal madkulturen og sundheden forbedres i 25 haller fordelt over hele landet for at vise, at det er muligt at overvinde de gængse barrierer og myter om sund mad i idrætslivet. Derudover vil projektet i fem idrætsfaciliteter sætte en dagsorden og retning gennem etablering af markante, synlige og konsekvente fyrtårne, hvor arbejdet med at ændre madkulturen og udbuddet går hele vejen. Fyrtårnene skal sætte nye standarder for arbejdet med sund mad i idrætsfaciliteterne og markere den sunde kulinariske revolution.

Denne del af projektet er forankret i Københavns Madhus, hvor vi glæder os til at bruge vores erfaringer dels fra hele arbejdet med EAT, men også arbejdet med de københavnske idrætsfaciliteter og vores kompromisløse arbejde med en højkulinarisk standart, der samtidig favner anbefalingerne til sund mad og tager højde for målgruppens ønsker og behov.

Læs også