Fonden Københavns Madhus lancerer vidensportal for fagfolk inden for mad og måltider

14.1.2019
16.1.19
Madværk, som den hedder, er en ny vidensportal, der giver madprofessionelle viden og inspiration til f.eks. bedre måltidsværtskab, højere kulinarisk kvalitet eller hvordan man arbejder med maddannelse blandt børn og unge.

Der findes et væld af hjemmesider, der hjælper den glade amatørkok med at blive bedre i et køkken, men der har længe manglet en portal, hvor madprofessionelle kan hente inspiration, når der ikke skal laves og serveres mad til fire, men 40 eller måske endda 400.

Det er dog slut nu, hvor Fonden Københavns Madhus lancerer Madværk, en vidensportal om mad og måltider til fagfolk. Portalen indeholder materiale udarbejdet i løbet af fondens mere end ti års arbejde med at øge kvaliteten i de professionelle måltider i Danmark, både i offentlige institutioner og private, professionelle køkkener.

På Madværk finder man guides, rapporter, små metodefilm, opskrifter til mad i store gryder og caseartikler fra Fonden Københavns Madhus’ eksperter og kokke samt de køkkener og partnere, som fonden samarbejder med. Målgruppen er køkkenfagfolk og måltidsprofessionelle, fx køkkenpersonale i storkøkkener, pædagoger i daginstitutioner, plejepersonale på plejehjem og hjemkundskabslærere. De er måske i gang med en større omlægning til økologi, ønsker at arbejde med bedre værtskab for de spisende eller maddannelse blandt børn og unge. Studerende på relevante studier kan også finde inspiration på portalen.

Hans Christian Smed, direktør for Fonden Københavns Madhus, fortæller:

”Som almennyttig fond er vores formål at løfte måltidskvaliteten i Danmark. Både når det kommer til de råvarer, vi putter i gryderne, de rammer, vi sætter om de offentlige måltider på fx plejehjem, og de kompetencer og den maddannelse, vi giver de kommende generationer på eksempelvis madskoler. Derfor har det for os været helt oplagt at samle vores mange års unikke erfaringer på området i en digital portal til gavn og glæde for madprofessionelle i hele landet. Vi kan kun lykkes med at forbedre den danske madkultur, hvis vi deler vores erfaringer og inspirerer hinanden.”

På Madværk vil man også kunne finde links til de mange andre organisationer, offentlige institutioner og forskere, som arbejder med bedre mad og måltider i Danmark. På den måde er Fonden Københavns Madhus’ ambition at lave ét samlet sted, hvor nysgerrige og professionelle kan hente inspiration og ny viden, så vi i fællesskab kan løfte kvaliteten af den mad, vi allesammen spiser.

Oplev den nye vidensportal her.

Læs også