Madkoloni Bornholm: Så er testklasserne fundet!

23.3.2017
11.2.19
12 klasser fra 10 københavnske folkeskoler har ansøgt om at komme på madkoloni Bornholm. Og nu har vi fundet de to klasser, der skal tilbringe en uge på madlejrskole på solskinsøen.

Den seneste måned har 5. og 6. klasser i Københavns Kommune kunne ansøge om at blive testklasse på Madkoloni Bornholm. Og nu er de to klasser endelig fundet.

Det er de heldige elever fra 5.X fra Lergravsparkens Skole på Amager og 4. AB fra Ellebjerg Skole i Sydhavnen, der skal fem dage til Bornholm i begyndelsen af efteråret. Her skal eleverne have jord under neglene, følge råvarernes spor direkte fra jord og hav til gryder og tallerkener og ikke mindst lave en masse dejlig mad sammen med dygtige undervisere fra Fonden Københavns Madhus.

Madkoloni Bornholm er et nyt tilbud til de københavnske folkeskoleelever. Madkolonien er et tværfagligt undervisningsforløb, hvor vi kobler madkundskab med grundskolens forskellige fag, så både lærere og elever kommer tættere på maden og der, hvor den kommer fra.

Undervisningen tager udgangspunkt i de bornholmske råvarer og produktionsmetoder, hvor vi skaber sammenhænge mellem det, vi putter i munden og det, vi dyrker på markerne, forarbejder på slagterierne og fisker i havet.

Vores mål med Madkoloni Bornholm er at skabe en madlejrskole, hvor vi hvert år kan give børn fra København en sjov og lærerig uge med fuldt blus på både madmod, hjerneceller og gryder. Målet er, at madlejrskolen bliver en fast årlig aktivitet for de københavnske folkeskoler.

Madkoloni Bornholm er udviklet af Fonden Københavns Madhus, Børnenes Madhus og Københavns Lærerforenings Kolonier. Projektet er støttet af Promilleafgiftsfonden.

Læs også