Madkoloni Bornholm: Skal din klasse have jordforbindelse?

20.2.2017
11.2.19
Har du og din klasse lyst til en lærerig og sjov uge, hvor vi sætter alt lige fra madmod og råvarer til hjerneceller og gryder i kog? Så ansøg om at blive testklasse til vores nye madkoloni på Bornholm.

Madkoloni Bornholm er et nyt tilbud til de københavnske skoleelever. Kolonien er en madlejrskole, hvor eleverne kommer med på en rejse ind i madens univers og følger råvarernes spor direkte fra jord og hav til gryder og tallerkener.

Vi søger testklasser, der har lyst til at komme på fem dages madlejerskole på Bornholm i uge 36 eller 37. Alle 5. og 6. klasser i Københavns Kommune kan ansøge. Fristen er fredag den 10. marts.

Maddannelse på skoleskemaet

Madkolonien er et tværfagligt undervisningsforløb, hvor vi kobler madkundskab med grundskolens forskellige fag, så både lærere og elever kommer tættere på maden og der, hvor den kommer fra. Undervisningens tager udgangspunkt i de bornholmske råvarer og produktionsmetoder, hvor vi skaber sammenhænge mellem det, vi putter i munden og det, vi dyrker på markerne, forarbejder på slagterierne og fisker i havet.

I løbet af ugen skal vi lave en masse dejlig mad og eksperimentere med råvarer, besøge lokale producenter, høste grøntsager på marken, fiske og lave bornholmsk slik.

Skal din klasse have jordforbindelse?

Madlejrskolen foregår på Bornholm i uge 36 eller 37. Opholdet er gratis, men skolen afholder udgifter til transport samt særligt udgifter til lærerne. Alle 5. og 6. klasser i Københavns Kommune kan søge om at blive testklasse. Ansøgningsfristen er fredag den 10. marts.

Madkoloniener udviklet af Fonden Københavns Madhus, Børnenes Madhus og Københavns Lærerforenings Kolonier.

Læs også