Mere eat i København

2.2.2011
21.1.19
Tre nye eat-skoler med i alt 1600 københavnske skoleelever får nu mulighed for at købe den sunde, varme og økologiske skolemad eat. I perioden fra februar til april 2011 åbner nye skoleboder på Blågård Skole, Sundbyøster Skole og Lergravsparkens Skole. Fonden Københavns Madhus, som står bag konceptudviklingen af eat, er med til at implementere eat på de tre skoler.

Samarbejde med Fonden Københavns Madhus

Blågård skole går som den første af de tre skoler i luften med eat. Fonden Københavns Madhus har haft et tæt samarbejde med skolen om at få eat i gang og har blandt andet stået for oplæringen af den køkkenansvarlige og løbende sparring med den lærer og de elever, der skal være ansvarlige for eat-boden. Derudover står Fonden Københavns Madhus for at drive kampagne for eat-boden, fx ved at uddele smagsprøver og infomateriale som ex. forældrefoldere og plakater og hjælpe med at oprette konti til bestilling og betaling af skolemaden.

Fakta om eat på Blågård skole:
  • Blågård skole har tidligere drevet en eat-bod med gode resultater og har nu valgt at genåbne den efter en større ombygning på skolen, som bl.a. har givet skolens store elever en ny stor lounge at spise i.
  • Blågårdskole kan bryste sig af at være den eat-skole, der har den største lounge. Loungen ligger i en kæmpe gymnastikhal.
  • 530 elever kan fra den 1. februar 2011 bestille varm skolemad
  • Blågårdskole er med i pilotprojektet "Tilskud til Skolemaden", og derfor kan 120 elever købe eat til en reduceret pris på 5 kr.

Kylling i karry, burgere og tomatsuppe med pizzasandwich?

Der er mange retter på menuen, når eleverne får stukket menukortet for eat i hånden. De yngste elever får deres mad bragt til klasselokalet, og de store elever får nu et attraktivt alternativ til at gå på gaden og købe frokost. Når de har valgt en ret i boden, kan de nu spise deres mad sammen med de andre elever i skolens store lounge.

Eat that

Fonden Københavns Madhus hjælper de tre skoler med at gøre de nyåbnede eat-boder til en succes. Fx er det vigtigt, at alle på skolen kender til tilbuddet om eat, ved hvordan de bestiller maden og ved noget om konceptet bag. For såvel lærere, elever og forældre er det godt at få mulighed for at stille spørgsmål og få en grundig introduktion til skolens nye frokostordning. Derfor tager Fonden Københavns Madhus på besøg i klasserne og snakker med eleverne. De typiske spørgsmål, som eleverne gerne vil have svar på, er, hvad maden koster, hvilke retter der er på menuen, og hvorfor eat er et godt alternativ til gadens fastfood. De morgenfriske kan også møde medarbejdere fra Fonden Københavns Madhus uden for skolernef ør skoledagens start, få en folder med information og stille spørgsmål.

Blågård skoles eat-åbning

I går den 1. februar 2011 er første åbningsdag i eat-boden på Blågård skole. De eat-ansvarlige elever serverer smagsprøver i spisepausen, så udskolingseleverne får chancen for at smage på den nye skolemad.

 

FAKTA OM EAT
  • eat er sund og ernæringsrigtig skolemad
  • eat er op til 75 % økologisk
  • eat koster mellem 18 og 23 kroner
  • eat bestilles og betales via en personlig eat- konto, som man opretter på www.eat.kk.dk
  • I alt 29 skoler iKøbenhavn har eat-boder
  • I alt 15.000 skolebørnhar mulighed for at spise eat til frokost

Læs også