Ny direktør til Fonden Københavns Madhus

22.8.2018
14.1.19
D. 1. september 2018 tiltræder Hans Christian Smed som ny direktør i Fonden Københavns Madhus.

Hans Christian Smed har baggrund i detailhandlen, og har siden 2006 været en del af ledelsen hos Roskilde Festival, senest som Divisionschef for Salg & Partner. Hos Roskilde Festival har han spillet en afgørende rolle for at fremme økologi, bæredygtighed og gastronomisk kvalitet af festivalens mad og drikkevarer, der i 2017 nåede 90 % økologi.

Hans Christian Smed udtaler:

"Jeg forlader et drømmejob og en fantastisk organisation, men gør det med en rigtig god fornemmelse i maven. Hos Roskilde Festival har vi bevist, at økologi, bæredygtighed og forretningsudvikling kan lykkedes, hvis man i fællesskab sætter nogle konkrete mål. Her har samarbejdet med offentlige og private aktører samt et kæmpe engagement internt i organisationen været afgørende.

Jeg glæder mig til at sætte mine erfaringer herfra i spil i en ny sammenhæng og i et hus der har spillet en stor rolle i udviklingen af mad og måltidskvalitet i Danmark. Jeg håber at kunne bygge ovenpå Fonden Københavns Madhus' eksisterende visioner, og ser frem til at formidle disse i fællesskab med de 40 ildsjæle i huset. Vi skal udvikle nye forretningsområder, både offentligt og privat, der kan forene mission, sund økonomi og en organisk vækst. Jeg glæder mig til at bringe København og andre danske byer i top, når det gælder måltidets betydning for samfundets udvikling og bæredygtighed, fordi jeg, lige som Fonden Københavns Madhus, tror på, at alle har ret til et godt måltid."

Bestyrelsesformand for Fonden Københavns Madhus, Rasmus Kjeldahl udtaler:

"Det har været afgørende for bestyrelsen, at Fonden Københavns Madhus forbliver et kraftcenter for udviklingen af mad og måltider. Med Hans Christian Smed som ny direktør har vi de bedste muligheder for at understøtte fremtidens dagsordener på området. Fremtidens bæredygtighed på måltidsområdet hviler ikke bare på mere økologi, men i lige så høj grad på maddannelse, sunde madvalg blandt vores unge, mindre madspild, klima og fokus på socialøkonomi. Hans Christian Smeds stærke netværk, resultater og ledelsesstil passer godt til Fonden Københavns Madhus' grundlæggende værdier. Han er som leder kendt for sit store drive og fokus på innovation, og for at realisere visioner og gode ideer på et sundt forretningsmæssigt grundlag. Egenskaber, som vi ser frem til, at han bringer til bordet hos Fonden Københavns Madhus."

Hans Christian Smed er 49 år. Han er uddannet i Dansk Supermarked A/S som leder, med 10 år i Føtex på Sjælland, 6 år som varehuschef. Han har desuden undervist og coachet ledere og mellemledere i Dansk Supermarked. Hans Christian Smed har været daglig leder og partner i X-Large A/S (strategisk partnerskab med Parken Sport & Entertainment).

De sidste 13 år har Hans Christian Smed været hos Roskilde Festival, både som en del af festivalledelsen, en del af direktionen og senest som Divisionschef for Salg & Partner. Han har i den forbindelse været ansvarlig for Roskilde Festivals mad, drikke og partner-strategi som blandt andet ledte til, at Roskilde Festivals madboder i 2017 nåede 90 % økologi.

Hans Christian Smed har en bestyrelsespost på Spillestedet Alice og sidder i advisory board for Arthur Hotels.

Læs også