Nye værktøjer til offentlige indkøb af fødevarer

11.3.2016
17.1.19
'Kloge Fødevareindkøb' har de sidste tre år arbejdet på at fremme offentligt fødevareindkøb af økologiske og lokale fødevarer. Den 8. november er projektet klar med en række nye værktøjer til offentlige indkøbere.

Guide til controlling af fødevareaftaler. Oversigt over råvarer i sæson. Vejledning om lokale fødevareindkøb. Sortimentslister til økologiske køkkener. Værktøj til beregning af fødevareindkøbsbehov.

Det er bare nogle af de nye værktøjer, Fonden Københavns Madhus har udviklet til projektet Kloge Fødevareindkøb. Alt sammen for at gøre det offentlige indkøbssystem smidigere og gøre det lettere at få flere økologiske og lokale varer ind i de offentlige køkkener.

Se alle de nye værktøjer på Kloge Fødevareindkøbs hjemmeside: www.klogefødevareindkøb.dk.

Mere økologi og flere lokale varer

Siden 2013 har Kloge Fødevareindkøb tilbudt udbudsteknisk og fødevarefaglig rådgivning til offentlige fødevareindkøbere i danske kommuner, regioner og statslige organisationer. Projektets formål har været at understøtte det offentliges omlægning til økologi ved at åbne for offentligt indkøb af økologiske og lokale fødevarer.

Et af delmålene har desuden været at understøtte samarbejdet fra indkøb og køkken til leverandør og producent, samt at styrke det tværfaglige samarbejde internt i offentlige organisationer. Kloge Fødevareindkøb har også haft til opgave at formidle viden om offentligt indkøb af fødevarer.

Kloge Fødevareindkøb er et samarbejde mellem Madkulturen og Fonden Københavns Madhus.

Læs også