Økoløft 90 % til københavnerne

30.9.2015
11.2.19
Før udgangen af dette år skal Københavns Kommunes køkkener være 90 % økologiske! Vi har arbejdet på det i flere år sammen med Københavns Kommune og kommunens køkkener, og i uge 38 satte vi ekstra fokus på økologien i Københavns store gryder ved at tage maden på gaden gennem vores Økoløft 90 % kampagne.

I Københavns daginstitutioner, skoler, plejehjem, sociale institutioner, kantiner og kulturhuse har køkkenmedarbejdere i de sidste mange år arbejdet på at gøre måltiderne gode og økologiske. Ved sidste måling var 84 % af maden økologisk, hvilket er intet mindre end en verdenssensation. Målet er 90% økologi inden udgangen af året.

Det satte vi fokus på i uge 38, hvor vi kørte vi rundt i byen med vores Økoløft 90 % foodtruck for at gøre københavnerne opmærksom på køkkenernes store arbejde. Sammen med køkkenmedarbejdere fra bl.a. plejehjem, daginstitutioner, sociale institutioner og skoler uddelte Fonden Københavns Madhus smagsprøver på de dejlige, økologiske måltider borgerne får hver dag. Godt 8.000 københavnere kom forbi foodtrucken og fik en smagsprøve og en snak om økologi og gode måltider.

Læs mere om kampagneugen og om økologien i Københavns store gryder i en artikel fra Foodculture "København snart i mål med 90% økologi".

Derudover prydede billeder af byens spisende over 200 plakatstandere rundt omkring i København i løbet af ugen - og mindede om, at alle har ret til et godt måltid mad.

Læs også