Økoløft Danmark inviterer til konference

25.5.2016
10.7.19
De sidste fire år har knap 560 offentlige køkkener fordelt over hele landet fået et Økoløft, hvor målet har været at nå 60 % økologi i de offentlige gryder. Men hvad har det reelt set betydet for kommunerne og ikke mindst for udbredelsen af økolog? Vær med, når Økoløft Danmark inviterer til konference den 4.-5. oktober 2016, hvor vi ser på udfordringer, løsninger og fremtidsperspektiver for økologi i offentligt regi.

Bag Økoløft Danmark står en række af landets kommuner, der med afsæt i regeringens mål om 60 % økologi i de offentlige køkkener inden udgangen af 2020 har gennemført ambitiøse omlægningsprojekter, som har involveret offentlige køkkener i både Lejre, København, Bornholm og Hvidovre Kommuner samt Kriminalforsorgen, Hotel- og Restaurantskolen, Studenterhusfonden, Via UC og Region Midtjylland. På konferencen sætter vi økologien på dagsordenen og diskuterer resultater, metoder og effekter.

Erfaringerne fra projektet viser nemlig, at økologiomlægning fører langt mere end høje økologiprocenter med sig,og at en strategisk tilgang med fokus på forandring kan give positive resultater på flere niveauer. På konferencen samles de vigtigste aktører fra både det politiske, det embedsmæssige og det køkkenfaglige niveau for at dele deres erfaringer og synspunkter om alt fra ernæring og behovet for uddannelse til velfærdsinnovation, madkvalitet og borgerop­bakning.

Konferencen er målrettet offentlige aktører, der ønsker at omlægge eller allerede har omlagt til økologi, herunder politikere, kommunale forvaltninger, institutioner, køkkener samt andre, der ønsker at vide mere om, hvad der er sket og kan ske, når man omlægger de offentlige køkkener til økologi.

Læs mere om vores arbejde med økologisk omlægning her.

Læs også