Økologi på Kgs. Nytorv

27.8.2012
11.2.19
På Kgs. Nytorv kan byens borgere nu møde de mennesker, der har sikret, at København er verdensmester i økologi.

Kampagnen ØKOLØFT 75 % er på vej rundt i København, og første stop er Kgs. Nytorv. Økologiprocenten i Københavns Kommunes offentlige køkkener har i gennemsnit nået næsten 75 %. Det er ganske enkelt en lille verdenssensation, og det mener Fonden Københavns Madhus skal fejres. Derfor har vi sat økologikampagnen ØKOLØFT 75 % i værk. Her er de 1750 køkkenmedarbejderne fra kommunens køkkener i fokus i en portrætserie, hvor medarbejderne og maden bliver foreviget af fotografen Brian Berg, der kører byen tynd på cykel. En del af billederne kan ses på Kgs. Nytorv i september måned.

De mennesker, der laver mad i de offentlige køkkener, er sjældent i rampelyset, men i København har de været ansvarlige for at skabe store resultater, og de skal frem i lyset.

"Vi vil hædre dem, der har arbejdet hårdt for at få økologiprocenten i vejret, og vi vil med fejringen styrke faget, den faglige stolthed og ejerskabet til økologien. Derfor har vi fotograferet alle køkkenmedarbejdere i byen, - uden dem var vi jo ligevidt", siger Fonden Københavns Madhus' Direktør, Anne-Birgitte Agger. 

"København ligger i front internationalt, når det handler om økologi i de offentlige køkkener. Målet for 2011 var 75 % økologi i de kommunale måltider, og med et resultat på 74,47 % sidste år, var vi meget tæt på at indfri ambitionerne."

Læs også