Ørestad Skole får grødgevinst

11.6.2013
10.7.19
Der blev rørt i de store grødgryder, da Lasse Skjønning Andersen fra caféen GRØD i Jærgersborggade, Nørrebro, lagde vejen forbi Ørestad Skole for, sammen med skolens børn, at lave forskellige slags grød til eftermiddagsmaden.

I foråret vandt Inez fra Ørestad skole Københavns Grødmesterskab, som Fonden Københavns Madhus afholdte i samarbejde med GRØD. Præmien var en dag i køkkenet sammen med grødmageren Lasse Skjønning Andersen. Fredag 7. juni blev præmien indfriet, og Lasse gik i køkkenet med 30 af skolens børn.

"Det er fedt at lave mad med børn! De er så umiddelbare og ærlige, så hvis grøden er for salt eller ikke smager af nok, skal de nok fortælle det. Det er 'back to basic', og det er fedt at få skilt tingene ad på den måde," sagde Lasse efter en lang dag i køkkenet.

Børnene blev delt op i 6 hold og fik lov til at sammensætte og lave deres egen grød med blandt andet nødder, frugt, krydderier og korn.  

De små grødambassadører

Silja og Clara, der begge går i Trompeten, deltog i  køkkenet og var begge begejstrede for grøden. "Det er sjovt at prøve noget andet end havregrød, og nu kan jeg gå hjem og vise min mor og bror, at man også kan komme yoghurt og frugt og krydderier i grøden," sagde Silja. Selvom de nød dagen i køkkenet, havde det også været hårdt arbejde. "Det var virkelig hårdt hele tiden at røre i gryden, men det skal man, så det ikke brænder på," fortalte Clara.

Lasse udnyttede lejligheden til at udbrede det gode grødbudskab til de små grødambassadører: "Jeg håber, de tager inspiration med hjem. Der er jo et gigantisk potentiale i de små mennesker, og de kan bringe budskabet om, at grød kan være en alsidig, velsmagende og nærende spise med hjem til forældrene," sagde han. 

Den søde grød hittede

I anledningen af Lasses besøg, var dagens tema i køkkenet 'Grød'. Frokosten stod derfor på paella med muslinger, rejer, kylling og safranris. "Børnene var lidt skeptiske overfor paellaen i starten, men sjovt nok elskede de skalddyrene i paellaen. Der var dog mest rift om den søde grød, som de havde været med til at lave sammen med Lasse," fortalte Inez.

Dagligt kokkererer køkkenteamet økologisk og velsmagende mad i 'Madhuset'. De har særligt fokus på at skabe en hyggelig og maddannede måltidsstund for skolens børn, og planen for fremtiden er, at børnene skal inddrages endnu mere i madlavningen.

Læs også