Politikere og kålhoveder

9.12.2011
17.1.19
Menuen stod på kålsuppe og kåldolmere, da de Københavnske politikere, socialborgmester Mikkel Warming og den socialdemokratiske gruppeformand Jesper Christensen samt Jan Trojaborg fra Københavns Lærerforening besøgte Bethlehem Sogns Menighedsbørnehave, bo- og dagtilbuddet Lynghuset og Klostervængets heldagsskole, hvor de gav en hånd i køkkenet.

Jesper Christensen, Socialdemokraterne, besøgte Bethlehem Sogns Menighedsbørnehave, mens Mikkel Warming besøgte Lynghsuet - et bo- og dagtilbud for voksne multihandikappede udviklingshæmmede, og Jan Trojaborg fra Københavns Lærerforening besøgte Klostervængets Heldagsskole.

Politikerne sætter de overordnede rammer for den mad, der serveres i kommunens institutioner, og det er den enkelte køkkenmedarbejder, der skal fylde rammen ud og servere kulinarisk attraktiv, sund og økologisk mad, der passer til børn, unge, voksne eller ældre i deres institution. Den 8. december kunne køkkenmedarbejderne vise politikerne, hvordan hverdagen ser ud, og få en snak om, hvordan rammerne om maden og måltiderne kan blive endnu bedre.

København skal være verdens bedste miljø-metropol

Arrangementet "Politikere og kålhoveder" foregik i forbindelse med kampagnen ØKOLØFT 75 %, som skal hjælpe de københavnske institutioner med at nå delmålet om 75 % økologi i gryderne. Næste mål er 90 % økologi. Det skal være nået i 2015, og er et af de mål, der skal være med til at gøre København til en af verdens bedste miljø-metropoler.

København inspirerer til landsdækkende økologimål

Idag er 70 % af den mad, der serveres i institutionerne i København, økologisk.I Bethlehem Sogns Menighedsbørnehaven er 98 % af maden økologisk og i Lynghuset er økologiprocenten på 97.

Generelt er det de københavnske børneinstitutioner, der er nået længst med et gennemsnit på 86 % økologi, mens specielt de to københavnske centralkøkkener har et stykke vej endnu. De flotte resultater i København har inspireret den nye fødevareminister Mette Gjerskov til at sætte et ambitiøst mål for økologien på landsplan. 60 % af den offentlige mad skal være økologisk, og Fonden Københavns Madhus ser frem til, at erfaringerne fra København kan komme resten af landets kommuner til gode.

Læs også