Pølsevognen længe leve

6.12.2011
17.1.19
Antallet af pølsevogne i København er faldet stødt gennem årene - hvis de ikke helt skal forvinde fra bybilledet, skal der gøres noget nu. Fonden Københavns Madhus sætter fokus på pølsevognens bevarelse og videreudvikling.

Pølsevognen har i generationer været en fast del af det københavnske gadebillede og et værdsat stop for mange københavnere i en hektisk hverdag. Men antallet af pølsevogne i København er faldende. Hvordan gentænker vi denne unikke kulturinstitution, så den også fremadrettet bidrager konstruktivt til en storby i forandring? Hvordan kan morgendagens pølsevogn bidrage til København?

Det var spørgsmålene, der blev stillet til forsamlingen, da Fonden Københavns Madhus i går havde inviteret pølsemænd, leverandører og producenter og andre interessenter til debat om pølsevognens fremtid.

Pølsevognscamp

Antallet af pølsevogne i København er faldet stødt gennem årene - hvis de ikke helt skal forvinde fra bybilledet, skal der gøres noget nu. I samarbejde med Fødevare og Landbrug, Madkulturen samt repræsentanter fra branchen sætter Fonden Københavns Madhus nu fokus på pølsevognens bevarelse og videreudvikling med en"pølsevognscamp", og samlede i den forbindelse godtfolk til en intensiv udviklingsdag. Vi gik i dybden med styrker, svagheder og muligheder og udfoldede i fællesskab konkrete visionære bud på fremtidens københavnerpølsevogn.

Deltagerne var blandt andre:

Pølsevognsleverandører, pølsemænd, pølseproducenter, brødproducenter, tilbehørs producenter, nuværende og fremtidige brugere af pølsevognen, fremtidsforskere, designere, Stadekontoret, Erhvervscenter Kbh, byplanlæggere, sparringspartnere, kokke og madhåndværkere, Food fightere og mange, mange flere.

Læs også