Svenske børn har ret til god mad

14.2.2011
21.1.19
Alle svenske børn har ret til god mad, og det er en del af baggrunden for den svenske kampagne Allebarnsrätten. Allebarnsrätten skal være med til at gøre måltiderne for førskolebørn bedre.

Torsdag d.10. februar besøgte medarbejdere og initiativtagerne bag den svenske kampagne Allebarnsrätten Fonden Københavns Madhus sammen med en lille delegation fra Meyers Madhus. Eftermiddagen blev brugt på en præsentation af Fonden Københavns Madhus og de svenske gæster fortalte om baggrunden for Allebarnsretten.

Allebarnsrätten er en landsdækkende kampagne, og målet er at styrke måltiderne og måltidernes rolle for svenske førskolebørn. I første omgang er målgruppen for kampagnen køkkenmedarbejdere i daginstitutioner og pædagoger, og på længere sigt også forældre og beslutningstagere.

Visionen for Allebarnsrätten er at skabe en "nulvision" i forhold til det vi spiser, og ikke mindst i forhold til det, vi giver vores børn at spise.

Allebarnsrättens vision er: (klippet fra www.allebarnsratten.se)

  • Noll halvfabrikat.
  • Noll tomma kolhydrater.
  • Noll storköksuppvärmda måltider, där smak och vitaminer för länge sedan har lämnat maten.
  • Noll barn som äter sig mätta på godis eftersom de inte fick vad de behövde när de skulle få det.
  • Vi vill skapa en ny standard, ett nytt sätt att tänka, en ny klang för ordet "utspisning".
Et mål for kampagnen er også at forbedre den status, som køkkenpersonalet i daginstitutionerne har, at flytte køkkenet ind i centrum for det pædagogiske arbejde og at bidrage til at bevæge udviklingen væk fra centralkøkkener og halvfabrikata.

Læs mere på Allebarnsrättens blog.

Læs også