Til folkemøde på Bornholm

15.6.2014
11.2.19
Igen i år var Fonden Københavns Madhus at finde på Folkemødet på Bornholm, hvor vi stillede op med håndholdt pølseproduktion og en snak om økologi i offentlige køkkener.

På årets folkemøde inviterede Fonden Københavns Madhus - sammen med Økoløft Danmark, til håndholdt pølseproduktion. Sammen med blandt andet Helle Adelborg, Borgmester i Hvidovre Kommune, Per Kølster, Formand for Økologisk Landsforening og Kirsten Lund Jensen, Økologichef i Landbrug og Fødevare blev der produceret økologiske pølser med hjemmerørt sennep og egenproduceret surkål. Det gav anledning til en snak om omlægning til økologi i offentlige køkkener, hvor blandt andet lokal, økologiske fødevareproduktion, madspild og den kulinariske kvaltiet af offentlige måltider blev debatteret.

Flere medarbejdere fra Bornholmske køkkener, der netop skal igang med økologiomlægningskursus gennem Økoløft Bornholm, lagde vejen forbi arrangementet og deltog i såvel produktion og debat som uddeling af smagsprøver til de forbipasserende.

Direktør for Fonden Københavns Madhus Anne-Birgitte Agger deltog desuden i forskellige debatter, hvor hun gav sit besyv på Københavns Kommunes ambitioner for den offentlige mad og lokale fødevareproduktion med Gorm Gunnarsen fra Enhedslisten, debat om Klima og Fødevarer med Concito og økologi i offentlige gryder med Økologisk Landsforening.

Alt i alt en weekend med god energi og masser af interesse for Fonden Københavns Madhus' arbejde med omlægning til økologi i offentlige institutioner: "Vi oplevede, at der var stor interesse for Projekt Økoløft Danmark, og projektet blev taget godt imod af både politikere, interessenter og medarbejdere i offentlige køkkener" sagde Maj Flint Larsen fra Fonden Københavns Madhus, der også deltog på årets folkemøde.

Læs også