Vores historie

Vi er noget for sig. Født ud af arbejdet med måltidskvaliteten i Københavns Kommune, og siden vokset uden for kommunens grænser for at forbedre måltidskvaliteten i hele Danmark

Fonden Københavns Madhus blev etableret i 2007 under Københavns Kommune, med målet om at skabe bedre offentlige måltider for kommunens borgere. For at kunne føre vores vision ud i livet, også uden for København, blev vi i 2013 en selvstændig, erhvervsdrivende fond med almennyttigt virke og med samarbejdspartnere i hele landet.

Vi er hovedarkitekten bag ‘Københavnermodellen’. Et forandringsprojektet der medførte et gevaldigt løft i måltidskvaliteten i Københavns Kommune og som betyder at København nu er mere end 90 % økologisk på tværs af de mere end 900 offentlige køkkener. Arbejdet med Københavns Kommune ligger til grund for de metoder vi nu bruger i samarbejdet med professionelle køkkener i hele landet.

Bliv klogere på vores rejse her

2007

  • Januar: Københavns Madhus stiftes og udpeges af Københavns Kommune til at sikre kvalitetsløft af den offentlige mad til borgerne.

2008

  • Vi udvikler Køkkenløftet - en tværfaglig metode til at sikre kvalitet i offentlige måltider. Det er Køkkenløftet som ligger bag Københavnermodellen.
  • Den første madskole i Københavns Kommune åbner. Københavns Madhus har stået for konceptudvikling og rådgivning

2009

  • August: Lancering af skolemadskonceptet EAT. Københavns Madhus er arkitekt bag konceptet
  • Københavns Madhus udpeges til at sikre, at Københavns Kommune når 90 % økologi i de offentlige køkkener i 2015.

2010

  • Vi hjælper Københavns Kommune med at få vedtaget madordninger i de københavnske daginstitutioner, 85 % af forældrene stemmer ja. Størstedelen af børn i Københavns Kommune får således adgang til et mættende måltid af høj kvalitet uanset social status.

2011

  • Københavns Madhus er vært for børnemadskonference

2012

  • De offentlige køkkener i Københavns Kommune når en gennemsnitlig økologiprocent på 75 % med hjælp fra Københavns Madhus
  • 20 % af skolebørnene i Københavns Kommune spiser mad gennem EAT
  • Premiere på sportshalkonceptet Jumpfood i samarbejde med SMIL

2013

  • April: Københavns Madhus bliver en erhvervsdrivende, almennyttig fond, og bliver uafhængig af Københavns Kommune
  • August: Fonden Københavns Madhus vinder opgaven med at løfte de offentlige køkkener i Aarhus kommune til minimum 60 % økologi inden 2020. I foråret 2018 er målet nået - to år før tid.
  • Første Cooking Kids-arrangement løber af stabelen. Madlavningskonkurrencen er for alle folkeskoleelever i Københavns Kommune, og der dystes på tværs af forskellige madlavningsdiscipliner.
  • Københavns Madhus er vært for ældremadskonference

2014

  • Børnenes Madhus starter op og tilbyder børn i Københavns Kommune muligheden for at gå til madlavning - både i skoletiden og i fritiden.
  • Fonden Københavns Madhus vinder projektet om at økologiomlægge Bornholm Regionskommune

2015

  • De offentlige køkkener i Københavns Kommune når en gennemsnitlig økologiprocent på 88 % med hjælp fra Fonden Københavns Madhus

2016

  • Fonden Københavns Madhus har på landsplan hjulpet mere end 1.300 professionelle køkkener med omlægning til mere økologi. Køkkenerne har i gennemsnit arbejdet sig fra en økologiprocent på 35 % til 72 % inden for samme driftsbudget.

2017

  • Fonden Københavns Madhus vinder opgaven med at hjælpe hospitalerne i Region Hovedstaden til minimum 60 % økologi.

2018

  • Den allerførste tværnordiske samling om offentlige måltider afholdes hos Fonden Københavns Madhus med børnemad som fokus.
  • Berlin igangsætter en proces for at højne økologi og kvalitet i byens offentlige køkkener. Fonden Københavns Madhus hyres ind som rådgiver på projektet med arbejdet i København som forbillede.