Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Børnenes Madhus: Lasagne

Rimning er svensk for at sprænge og betegner en gammel konserveringsmetode.

Det skal du bruge

Kødsovs

500 g hakket oksekød, 6 %

2 ½ ds hakkede tomater (950 g)

2 ½ spsk tomatpasta

1 dl vand

2 løg i tern

1 pastinak

1 gulerod

2 fed hvidløg

½ tsk. frisk rød chili

1 tsk. snittet timian

2 tsk. tørret oregano

1 spsk. olie

1 spsk. salt

½ tsk. peber

Bechamelsauce

10 ½ dl minimælk

60 g olie

1 ½ dl hvedemel

1 tsk. salt

½ tsk. peber

Hel muskatnød

Derudover

320 g lasagneplader

200 g revet ost

Opskriften giver 10 portioner.

Sådan gør du

Løget og hvidløget hakkes fint.

Skræl og riv pastinak og gulerødder.

Kødet brunes i olien, i en gryde til det smuldrer og har taget farve.

Løg, hvidløg, pastinak, gulerødder, krydderier og tomatpasta kommes i gryden og det brunes med.

Tilsæt de hakkede tomater og vand og bring det i kog.

Lad det småkogeunder låg i cirka 20 minutter, gerne længere. Tilsæt vand efter behov.

Smag til med ekstra hvidløg, salt og peber.

Bechamelsauce

Smørret og olien smeltes i en gryde. Hvedemel tilsættes og røres til en smørbolle. Tag den op.

Mælken hældes i en gryde og bringes i kog. Smørbollen tilsættes og piskes godt sammen til en ensartet væske uden klumper.

Saucen koges i ca. 15 min. Tilsæt salt, peber og revet muskatnød efter smag.

Samling af lasagnen

Lasagnen lægges sammen i et ildfast fad eller bradepande i følgende rækkefølge: Lasagneplade, bechamelsauce, kødsovs, lasagneplade, bechamel, kødsovs, lasagneplade, kødsovs, lasagneplade, bechamel og til sidst revet ost.

Lasagnen bages ved 175 grader i cirka 45 minutter.

Tip

Lasagnen kan samles dagen før og opbevares på køl til næste dag, hvor den bages og serveres. Sætter du en køleskabskold lasagne i ovnen er bagetiden lidt længere.

Server lasagnen med fx råkost med rosiner eller græsk melonsalat og fuldkornsboller.