Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Børnenes Madhus: Naimas Linsegryde

Rimning er svensk for at sprænge og betegner en gammel konserveringsmetode.

Det skal du bruge

5 løg, skåret i fine tern

500 g grønne linser, grundigt skyllet

1 helt hvidløg, pillet og hakket fint

1 dl olie

2 dåser hakket tomat

1 l vand

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. stødt ingefær

1 bdt. koriander, hakket fint

Salt og peber

Portionen passer til en stor familie.

Sådan gør du

Steg løgene under svag varme i olien til de er klare.

Tilsæt hvidløg og krydderier og steg et par minutter, derefter tilsættes tomat, vand og linser.

Lad retten koge 30 min. eller mere hvis du vil have linserne helt udkogte, og smag til med salt og peber.

Serveringstip

Server den syltede fisk med ristet brød og lidt af grøntsagerne. I sæsonen kan gulerod erstattes af grønne asparges.