Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Børnenes Madhus: Pickles med karry og sennep

En grundopskrift der kan bruges til fx grov remoulade

Det skal du bruge

100 g skalotteløg

80 g gulerødder

80 g selleri

50 g små grønne drueagurker

50 g salt

100 g hvidkål

Sennepssovs

15 g hvedemel

200 g lager eller æble eddike

150 g sukker

1 tsk. sennepspulver

1 tsk. karry

½ tsk. gurkemeje

1 tsk. maizena

Til cirka 10 personer.

Sådan gør du

Rens alle grøntsagerne og skær dem i små tern.

Drys grøntsagerne med salt og lad dem trække i 1-2 timer.

Pisk imens sennepssovsen.

Bland mel og maizena til en jævning med eddike, sukker og krydderier i en opvarmet gryde.

Kog sovsen godt igennem i mindst 10 minutter, mens der hele tiden piskes.

Hæld væden fra grøntsagerne og rør dem i sovsen.

Kog det hele i ca. 4 minutter eller til grøntsagerne er let møre.

Fordel den færdige senneps-pickles på mindre glas, der straks lukkes og sættes på køl.

Serveringstip

Server den syltede fisk med ristet brød og lidt af grøntsagerne. I sæsonen kan gulerod erstattes af grønne asparges.