Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Flækærtehummus

En god grundopskrift der kan tilpasses i det uendelige rent smagsmæssigt.

Det skal du bruge

400 g gule flækærter, skyllede

2 dl koldpresset rapsolie

2 dl 10 % yoghurt (evt. drænet)

2 - 4 spsk. æbleeddike

2 knsp. kommenfrø

2 fed hvidløg, revet

1 tsk. plukket, frisk timian

Salt, peber og sukker

Evt. lidt koldt vand

Sådan gør du

Skyl flækærterne i sigte og kog dem helt møre i vand med salt.

Når de er møre, sigtes kogelage fra, gem noget af lagen i skål.

Lad flækærter afkøle let, tilsæt så timian, revet hvidløg, kommenfrø, æbleeddike, rapsolie og yoghurt til de kogte flækærter, blend det sammen med stavblender og juster eventuelt konsistensen med den gemte kogelage.

Smag til med salt, peber og evt. en smule sukker.

Anret det i en lille skål.

Serveringstip

Server den syltede fisk med ristet brød og lidt af grøntsagerne. I sæsonen kan gulerod erstattes af grønne asparges.