Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Knoldselleripuré

Rimning er svensk for at sprænge og betegner en gammel konserveringsmetode.

Det skal du bruge

Bagt knoldselleri

Knoldselleri

Salt

Smør/olivenolie

Knoldselleripuré

Salt

Peber

Citronsaft

Sådan gør du

Tænd ovnen på 140-150°C:

Skræl knoldsellerierne, sæt dem på plader/bakker med bagepapir og krydr godt med salt.

Hæld olivenolie eller smeltet smør over sellerierne, og bag i ovnen 1-1 ½ time til de er næsten møre og ikke er blevet for mørke.

Pak dem i køkkenfilm mens de stadig er varme, enten individuelt eller hele bakken, og lad dampe færdige/afkøle under filmen i ca. en halv time.

Kom de afkølede sellerier i en robot eller blender og kør dem til puré.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

TIP

De afkølede selleri er klar til viderebrug efter 20-30 minutter, eller kan køles helt og gemmes til senere brug – maks holdbarhed på køl er 1 uge.

Der er aldrig nogen knoldselleripuré der er blevet ringere med tilføjelsen af indkogt fløde og/eller masser af brunet smør!!

Det er dog kun en mulighed ved vegetarisk og ikke veganske retter.