Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Nøddedukkah

Denne opskrift blev anvendt til 'Den lille kulturnat' i Fonden Københavns Madhus.

Det skal du bruge

½ tsk. koriander

½ tsk. kommen

1 tsk. spidskommen

½ tsk. fennikel frø

¼ tsk. sort peber

1 spsk. hasselnødder

1 spsk. mandler

1 spsk. sesamfrø

¼ tsk. salt

Sådan gør du

Rist alle de hele krydderier på tør pande til de dufter og stød i morter

Rist nødder, sesam og mandler på tør pande over bålet til de dufter ristet og er blevet lysebrune .

Stød først krydderierne i morteren, derefter nødder og sesam oven i.

Nødder, sesam kan køres på foodprocessor og derefter vendes sammen med de stødte krydderier.

Serveringstip

Server den syltede fisk med ristet brød og lidt af grøntsagerne. I sæsonen kan gulerod erstattes af grønne asparges.