Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Børnenes Madhus: Salsa

Giv din ret et ekstra pift med denne spicy sovs - en af de helt store klassiskere i det mexikanske køkken.

Det skal du bruge

2 røde peberfrugter

1 rød chili

2 spsk. olivenolie

3 tomater

2 fed hvidløg

1/3 bundt koriander

1 lime

1 tsk. sukker

salt

Opskriften giver 1 portion

Sådan gør du

Peberfrugt og chili skylles og smøres ind i olie. Kommes i ildfast fad og bages i ovnen i 20 minutter på 225 grader (chili tages ud, når den er gylden over det hele efter ca. 10 minutter)  

Lad det afkøle og fjern skind og kerner.

Tomater skylles og skæres i tern.

Hvidløg pilles og koriander skylles.

Peberfrugt, chili, hvidløg, tomattern og koriander kommes i skål og stavblendes så det bliver findelt.

Smages til med limesaft, salt og sukker.

Serveringstip

Server den syltede fisk med ristet brød og lidt af grøntsagerne. I sæsonen kan gulerod erstattes af grønne asparges.