Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Børnenes Madhus: Shakshuka

En fyldig nordafrikansk pande-ret, som er god til brunch.

Det skal du bruge

Lidt forskelligt grønt fra køleskabet, fx peberfrugt, tomater, courgette og fennikel

2 store løg

4 fed hvidløg

½ dl olie

1½ tsk. spidskommen

1 tsk. chiliflager

5 spsk. krydderurter

3 spsk. sukker

2 ds. hakkede tomater

14 hele æg

Salt

Peber

Opskriften giver 14 portioner

Sådan gør du

Grøntsagerne udvælges, vaskes og skæres i ensartede tern.

Grøntsagerne steges af i olie på to pander. Når grøntsagerne er gyldne, tilsættes krydderier, krydderurter, sukker og hakkede tomater.

Det koges ind til tomatsovs, og smages til med salt og peber.

15 minutter inden servering laves der en fordybning i sovsen og der fordeles et æg i hvert hul, i alt syv æg til hver pande. Krydr æg med salt og peber.

Panderne sættes i ovnen med låg på ca. 10 minutter på 200 grader eller indtil æggene har sat sig.

Hvis der er rest af brød serveres det til.

TIP

Har du en ret feta tilovers, er det lækkert af drysse over inden servering.