Til madhusET forside
Luk søgevinduet

Børnenes Madhus: Stegt gulerod til hotdog

Kan man putte andet end en pølse i sin hotdog - Ja da! Fx en gulerod.

Det skal du bruge

15 gulerødder

½ fl. gulerodsjuice

1 tsk. gule sennepsfrø

1 tsk. hel spidskommen

1 tsk. salt

4 spsk. olie

6 spsk. sukker

Giver 15 hotdogs.

Sådan gør du

Gulerødder vaskes og toppen fjernes.

Gulerodsjuice, sennepsfrø, spidskommen og salt sættes over i en gryde og bringes i kog.

Gulerødderne koges 8 - 10 minutter i gulerodsbouillon.

Gulerødder tages op med en hulske og dyppes tørre med papir.

Gulerods bouillon tilsættes sukker og koges ned til en glace.

Gulerødder steges gyldne på alle sider i olie på pande, og krydres med salt og peber.  

Gulerødderne kan pensles med gulerods glace inden anretning.

Hotdogs samles med gulerod, svampeurtemayonnaise og syltede rødløg.

Serveringstip

Server den syltede fisk med ristet brød og lidt af grøntsagerne. I sæsonen kan gulerod erstattes af grønne asparges.